REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų
  • 4 vienetai bulvių (žalios)
  • 0.5 vieneto citrinų
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek pomidorų pastos
  • 2 vienetai svogūnų
  • šiek tiek jautienos faršo
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 4 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (arba rupūs miltai)
  • šiek tiek pieno
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek kario
  • šiek tiek ciberžolės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Taigi, mieli tautiečiai, kai kas neįprasto, bet gerai pažįstamo.

    Bulves sutarkuojame burokine tarka, tarkius nusunkiame, įmušame kiaušinį, sutarkuojame svogūno galvą, dedame miltus, beriame šaukštelį druskos, kario bei ciberžolės ir gerai išmaišome. Jei tešla per skysta, įdedame džiūvėsėlių ar miltų.

    Išklojame skardą folija, arba imame formą ir, patepę aliejumi, supilame tešlą į blyno formą (jei norima gauti užkandžio variantą dalintis su draugais, formuokite mažiukus blyniukus) ir pašauname į karštą orkaitę. Paruošiame jautienos faršą: apkepame faršą, įdedame įvairių prieskonių pagal skonį - druskos, mairūno, kardamono, susmulkinam svogūną, česnako galvutes ir smulkiai sukapoję pomidorą be odelės ( arba galima naudoti pomidorų padažo keturis didelius šaukštus), viską sudedame į faršą bei patroškiname.

    Pabaigoje išspaudžiame pusę citrinos. Troškiname/kepame faršo masę tol, kol išgaruoja skystis ir masė virsta apskrudus. Tada masę dedame ant šiek tiek pakepusio bulvių blyno, beriame tris gerus šaukštus baziliko, užpilame grietinės, beriame druskos, prieskonių ir užklojame sūriu. Pakepame karštoje orkaitėje dar apie 15 minučių. Baigiant kepti, ant viršaus pabarstykime baziliku bei pašlakstykime šiek tiek pomidorų padažu.

    Tirpsta burnoj ir išgaruoja kol dar šiltas.
    Skanu su šviežiais agurkėliais ir grietine.

Autorius: Elinda

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų
  • 4 vienetai bulvių (žalios)
  • 0.5 vieneto citrinų
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek pomidorų pastos
  • 2 vienetai svogūnų
  • šiek tiek jautienos faršo
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 4 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (arba rupūs miltai)
  • šiek tiek pieno
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek kario
  • šiek tiek ciberžolės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Taigi, mieli tautiečiai, kai kas neįprasto, bet gerai pažįstamo.

    Bulves sutarkuojame burokine tarka, tarkius nusunkiame, įmušame kiaušinį, sutarkuojame svogūno galvą, dedame miltus, beriame šaukštelį druskos, kario bei ciberžolės ir gerai išmaišome. Jei tešla per skysta, įdedame džiūvėsėlių ar miltų.

    Išklojame skardą folija, arba imame formą ir, patepę aliejumi, supilame tešlą į blyno formą (jei norima gauti užkandžio variantą dalintis su draugais, formuokite mažiukus blyniukus) ir pašauname į karštą orkaitę. Paruošiame jautienos faršą: apkepame faršą, įdedame įvairių prieskonių pagal skonį - druskos, mairūno, kardamono, susmulkinam svogūną, česnako galvutes ir smulkiai sukapoję pomidorą be odelės ( arba galima naudoti pomidorų padažo keturis didelius šaukštus), viską sudedame į faršą bei patroškiname.

    Pabaigoje išspaudžiame pusę citrinos. Troškiname/kepame faršo masę tol, kol išgaruoja skystis ir masė virsta apskrudus. Tada masę dedame ant šiek tiek pakepusio bulvių blyno, beriame tris gerus šaukštus baziliko, užpilame grietinės, beriame druskos, prieskonių ir užklojame sūriu. Pakepame karštoje orkaitėje dar apie 15 minučių. Baigiant kepti, ant viršaus pabarstykime baziliku bei pašlakstykime šiek tiek pomidorų padažu.

    Tirpsta burnoj ir išgaruoja kol dar šiltas.
    Skanu su šviežiais agurkėliais ir grietine.

Autorius: Elinda

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų