REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų (žievelė)
  • 2 vienetai gvazdikėlių
  • 3 vienetai juodųjų pipirų
  • 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
  • 30 gramų migdolų
  • 2 vienetai morkų
  • 1 vienetas petražolių
  • šiek tiek salierų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 vienetas karpių
  • 50 gramų džiūvesėlių
  • 2 valgomieji šaukštai acto
  • 100 mililitrų raudonojo vyno
  • 0.5 litro alaus (tamsus)
  • 30 gramų razinų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Karpis supjaustomas porcijomis ir užpilamas actu. Kartu sudedamas supjaustytas svogūnas, įberiama druskos, pipirų. Šiame marinate karpis 0,5 val. palaikomas. Daržovės smulkiai supjaustomos, kartu su prieskoniais sudedamos į puodą, užpilamos 0,5L pasūdyto vandens, pastatomos ant ugnies ir 40 min. paverdamos, o po to per sietą nukošiamos. Į puodą su daržovių nuoviru supilamas alus, suberiami džiūvėsėliai bei kapoti migdolai, ir viskas užvirinama. Į šį nuovirą sudedami karpio gabalai, viskas dar 15—20 min. paverdama ant labai mažos ugnies. Baigiant virti, galima įpilti raudonojo vyno. Karpis paduodamas su virtomis bulvėmis.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų