REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 2 vienetai čiobrelių (švieži, šakelės)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų (maltas)
  • 8 vienetai kriaušių (tvirtos, nedidelės)
  • 1 sauja migdolų (migdolų dribsniai)
  • 1 vienetas vanilės (ankštis)
  • 250 mililitrų grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
  • 40 gramų sviesto
  • 0.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 3 vienetai sluoksniuotos tešlos (lapeliai)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 2 vienetai čiobrelių (švieži, šakelės)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų (maltas)
  • 8 vienetai kriaušių (tvirtos, nedidelės)
  • 1 sauja migdolų (migdolų dribsniai)
  • 1 vienetas vanilės (ankštis)
  • 250 mililitrų grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
  • 40 gramų sviesto
  • 0.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 3 vienetai sluoksniuotos tešlos (lapeliai)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC. Karamelei įkaitiname keptuvę, sudedame sviestą ir cukrų, nuolat maišome, kol karamelė tampa rudos spalvos. Iškart supilame į kepimo indus, tolygiai paskirstome. Kriaušes nulupame, supjaustome pailgomis skiltelėmis. Vanilės ankštį perpjauname išilgai ir išimame sėklas. Sumaišome kriaušes su skrudintais migdolais ir imbieru bei trupučiu vanilės sėklų ir čiobrelio. Gražiai išdėliojame kepimo formose ant karamelės. Vaisius kruopščiai uždengiame tešla, ją truputį subadome peiliu. Kepame, kol gražiai apskrus tešla, apie 20 min.
    Kol kepa aukštynkojai, išsiplakame grietinėlę. Iškepusius pyragėlius apverčiame į lėkštę, puošiame čiobrelių šakelėmis ir patiekiame su grietinėle.

Autorius: Vilma

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų