INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus (įdarui)
- 4 valgomieji šaukštai cukraus (tešlai)
- 2 valgomieji šaukštai kakavos (tešlai)
- 1 vienetas kriaušių (įdarui)
- 1 vienetas kiaušinių (tešlai)
- 300 gramų kvietinių miltų (tešlai)
- 4 valgomieji šaukštai vandens (tešlai)
- 400 mililitrų grietinėlės (10-15 proc. riebumo, įdarui)
- 100 gramų juodojo šokolado (įdarui)
- 140 gramų sviesto (tešlai)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į didelį dubenį suberkite miltus, kakavą, cukrų ir išmaišykite.
Sudėkite sutarkuotą sviestą, įmuškite kiaušinį ir įpilkite šalto vandens. Viską gerai išminkykite.
Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 1 val.
Po to tešlą dar kartą išminkykite.
Iš tešlos suformuokite nedidelius krepšelius. Kad būtų lengviau, galite pasinaudoti maža formele.
Kepkite 180° C karštumo orkaitėje 10-15 minučių.
Į krepšelius į dėkite kriaušių gabaliukų ir užpilkite ištirpinto šokolado, cukraus ir grietinėlės plakiniu.
Autorius: Miglė
REKLAMA