Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas baklažanų
- 1 vienetas citrinų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 sauja petražolių
- šiek tiek druskos
- 100 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Baklažanus nuplauti, supjaustyti riekelėmis ir pamerkti į gerokai pasūdytą vandenį 5 minutėms. Paskui išgriebti, gerai nuspausti, kad nutekėtų sultys bei išbėgtų kartumas ir kepti įkaitintame aliejuje. Iškepusius apibarstyti druska ir pipirais. Petražoles susmulkinti. Citrina supjaustyti plonais pusžiedžiais. Į iškaitintus stiklainius sluoksniuoti keptus baklažanus, petražolės ir citrina. Užpilti likusiu aliejumi.
Stiklainius pridengi dangteliais ir pasterizuoti puode su verdančiu vandeniu (1 l stiklainius – 40 min, 0,75 l – 30 min, 0,5 l – 20 min.). Paskui užsukti stiklainius, apversti žemyn dangteliais.
INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas baklažanų
- 1 vienetas citrinų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 sauja petražolių
- šiek tiek druskos
- 100 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Baklažanus nuplauti, supjaustyti riekelėmis ir pamerkti į gerokai pasūdytą vandenį 5 minutėms. Paskui išgriebti, gerai nuspausti, kad nutekėtų sultys bei išbėgtų kartumas ir kepti įkaitintame aliejuje. Iškepusius apibarstyti druska ir pipirais. Petražoles susmulkinti. Citrina supjaustyti plonais pusžiedžiais. Į iškaitintus stiklainius sluoksniuoti keptus baklažanus, petražolės ir citrina. Užpilti likusiu aliejumi.
Stiklainius pridengi dangteliais ir pasterizuoti puode su verdančiu vandeniu (1 l stiklainius – 40 min, 0,75 l – 30 min, 0,5 l – 20 min.). Paskui užsukti stiklainius, apversti žemyn dangteliais.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą