REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 vienetas morkų
  • 1 valgomasis šaukštas petražolių (kapotos)
  • 300 gramų pomidorų pastos (konservuoti savo sultyse)
  • 60 gramų salierų (stiebai)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 250 gramų jautienos faršo
  • 3 vienetai kiaušinių (+ 4 tryniai ir +1 baltymas)
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 4 valgomieji šaukštai baltojo vyno
  • šiek tiek druskos
  • 30 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš miltų, 2 kiaušinių, druskos ir šlakelio vandens išminkykite tešlą.
    Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20 min.
    Svogūną, česnaką, morką ir salierus smulkiai supjaustykite.
    Keptuvėje įkaitinkite sviestą bei alyvuogių aliejų ir apkepkite svogūnus su česnakais.
    Sudėkite salierus su morkomis ir apkepkite.
    Sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol ši pakeis spalvą.
    Įpilkite vyno.
    200 g paruošto faršo sumalkite elektriniu smulkintuvu ir atvėsinkite.
    Įdėkite 0,5 šaukštelio petražolių, įmuškite likusį cielą kiaušinį ir įberkite druskos bei pipirų.
    Tešlą padalykite perpus.
    Iškočiokite 8 cm pločio juostas.
    Ant vienos juostos, kas 5 cm dėkite po šaukštą įdaro.
    Tešlą tarp įdaro patepkite kiaušinio baltymu.
    Ant viršaus uždėkite antrą juostą ir lengvai prispauskite.
    Supjaustykite 5x8 cm stačiakampius ir palikite 15 min.
    Koldūnus dėkite į verdantį vandenį ir virkite 7 min. Jie turi iškilti į paviršių.
    Kol koldūnai verda, paruoškite padažą. Į likusį įdarą sudėkite gabaliukais supjaustytus konservuotus pomidorus ir troškinkite 15 min. virš vidutinės ugnies.
    Suberkite likusias petražoles, druską bei pipirus.
    Skanaus.

Autorius: Vicky

INGREDIENTAI:

  • 1 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 vienetas morkų
  • 1 valgomasis šaukštas petražolių (kapotos)
  • 300 gramų pomidorų pastos (konservuoti savo sultyse)
  • 60 gramų salierų (stiebai)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 250 gramų jautienos faršo
  • 3 vienetai kiaušinių (+ 4 tryniai ir +1 baltymas)
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 4 valgomieji šaukštai baltojo vyno
  • šiek tiek druskos
  • 30 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš miltų, 2 kiaušinių, druskos ir šlakelio vandens išminkykite tešlą.
    Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20 min.
    Svogūną, česnaką, morką ir salierus smulkiai supjaustykite.
    Keptuvėje įkaitinkite sviestą bei alyvuogių aliejų ir apkepkite svogūnus su česnakais.
    Sudėkite salierus su morkomis ir apkepkite.
    Sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol ši pakeis spalvą.
    Įpilkite vyno.
    200 g paruošto faršo sumalkite elektriniu smulkintuvu ir atvėsinkite.
    Įdėkite 0,5 šaukštelio petražolių, įmuškite likusį cielą kiaušinį ir įberkite druskos bei pipirų.
    Tešlą padalykite perpus.
    Iškočiokite 8 cm pločio juostas.
    Ant vienos juostos, kas 5 cm dėkite po šaukštą įdaro.
    Tešlą tarp įdaro patepkite kiaušinio baltymu.
    Ant viršaus uždėkite antrą juostą ir lengvai prispauskite.
    Supjaustykite 5x8 cm stačiakampius ir palikite 15 min.
    Koldūnus dėkite į verdantį vandenį ir virkite 7 min. Jie turi iškilti į paviršių.
    Kol koldūnai verda, paruoškite padažą. Į likusį įdarą sudėkite gabaliukais supjaustytus konservuotus pomidorus ir troškinkite 15 min. virš vidutinės ugnies.
    Suberkite likusias petražoles, druską bei pipirus.
    Skanaus.

Autorius: Vicky

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų