• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas svogūnų (laiškai)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 4 vienetai kiaušinių (kietai virti)
  • 800 gramų lašišų (filė)
  • 3 vienetai batono (riekutėmis)
  • 200 gramų pievagrybių
  • 100 mililitrų grietinėlės (arba pienas)
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus (kepimui)
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • šiek tiek prieskonių (žuviai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Svogūną bei pievagrybius pakepinti 2 šaukštuose aliejaus ir atvėsinti.
    Batono riekutes užpilti grietinėle arba pienu ir palikti brinkti.
    Lašišą sumalti, į tą patį indą sumalti 2 virtus kiaušinius, keptus svogūnus su pievagrybiais ir mirkytą batoną.
    Į masę įmušti 2 kaišinius, pilti ištirpintus 2 šaukštus sviesto, sudėti druską bei prieskonius ir gerai išminkyti.
    Kepimo formą patepti sviestu ir dėti į ją pusę masės.
    Likusius 2 virtus kiaušinius supjaustyti į 4 dalis ir išdėlioti ant masės, lengvai paspaudžiant.
    Ant viršaus sudėti likusią masę ir paviršių išlyginti.
    Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val., kol pakils ir gražiai apskrus.
    Iškepus, atvėsinti ir išimti iš formos.
    Puošti citrinomis, majonezu, petražolėmis ar spanguolėmis.
    Skanaus.

Autorius: Tutsi

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas svogūnų (laiškai)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 4 vienetai kiaušinių (kietai virti)
  • 800 gramų lašišų (filė)
  • 3 vienetai batono (riekutėmis)
  • 200 gramų pievagrybių
  • 100 mililitrų grietinėlės (arba pienas)
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus (kepimui)
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • šiek tiek prieskonių (žuviai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Svogūną bei pievagrybius pakepinti 2 šaukštuose aliejaus ir atvėsinti.
    Batono riekutes užpilti grietinėle arba pienu ir palikti brinkti.
    Lašišą sumalti, į tą patį indą sumalti 2 virtus kiaušinius, keptus svogūnus su pievagrybiais ir mirkytą batoną.
    Į masę įmušti 2 kaišinius, pilti ištirpintus 2 šaukštus sviesto, sudėti druską bei prieskonius ir gerai išminkyti.
    Kepimo formą patepti sviestu ir dėti į ją pusę masės.
    Likusius 2 virtus kiaušinius supjaustyti į 4 dalis ir išdėlioti ant masės, lengvai paspaudžiant.
    Ant viršaus sudėti likusią masę ir paviršių išlyginti.
    Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val., kol pakils ir gražiai apskrus.
    Iškepus, atvėsinti ir išimti iš formos.
    Puošti citrinomis, majonezu, petražolėmis ar spanguolėmis.
    Skanaus.

Autorius: Tutsi

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų