INGREDIENTAI:
- 0.5 stiklinės cukraus
- šiek tiek lazdyno reišutų
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas)
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- 150 gramų grietinėlės (35 proc. riebumo)
- 50 gramų juodojo šokolado
- 50 gramų sviesto
- 5 gramai kepimo miltelių
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kambario temperatūros sviestą kartu su cukrumi sutriname šakute.
Supilame išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišome.
Supilame grietinėlę, vanilę ir suberiame sutarkuotą šokoladą. Gerai išmaišome.
Į tešlą įmaišome kepimo miltelius ir po to miltus.
Tešlą supilame į keksiukų formeles, jei popierinės, tai sviestu tepti nereikia.
Į tešlą įspaudžiame lazdyno riešutų ir kepame apie 20-25 minutes 180° C orkaitėje.
P.s. Vienos stiklinės talpa yra apie 220-250 ml.
Autorius: Ilona
REKLAMA