REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 10 valgomųjų šaukštų cukraus pudros ((baltam glajui))
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus ((šokoladiniam glajui))
  • 250 gramų cukraus ((tešlai))
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos ((šokoladiniam glajui))
  • 200 gramų medaus ((tešlai))
  • 2 vienetai kiaušinių ((tešlai))
  • 2 vienetai kiaušinių (baltymai (baltam glajui))
  • 600 gramų kvietinių miltų ((tešlai))
  • 3 valgomieji šaukštai pieno ((šokoladiniam glajui))
  • 100 gramų pieniško šokolado ((šokoladiniam glajui))
  • 0.5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties ((baltam glajui))
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto ((šokoladiniam glajui))
  • 100 gramų sviesto ((tešlai))
  • šiek tiek prieskonių (meduoliams (tešlai))
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių ((tešlai))

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į indą sudedamas sviestas cukrus ir medus, tuomet šildomas ir tirpinamas karšto vandens inde kol dalis cukraus ištirps.
    Miltus reikia sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusė miltų suberiama į ištirpusio sviesto su medumi ir cukrumi masę. Dedami kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis.
    Tešla kočiojama 3 mm storio, išpjaunamos žvaigždės skirtingų dydžių ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
    Tada gaminame šokoladinį glajų - šokoladą išlydyti svieste, įpilti cukrų, pieną bei kakavą ir keletą minučių pavirti.
    Baltam glajui kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, gerai išplakti, įdėti rūgštelės ir vėl gerai išplakti.
    Belieka sulipdyti eglutę. Pradedama nuo didžiausios iškeptos žvaigždės formos, patepus šokoladiniu glajumi.
    Tuomet dedama atitinkamai mažesnė forma ir taip iki pat mažiausios kol gausis eglutės forma.
    Papuošiame eglutę baltuoju glajumi ir palaukiame kol glajai sustings.
    Skanaus.

Autorius: Neringa

INGREDIENTAI:

  • 10 valgomųjų šaukštų cukraus pudros ((baltam glajui))
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus ((šokoladiniam glajui))
  • 250 gramų cukraus ((tešlai))
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos ((šokoladiniam glajui))
  • 200 gramų medaus ((tešlai))
  • 2 vienetai kiaušinių ((tešlai))
  • 2 vienetai kiaušinių (baltymai (baltam glajui))
  • 600 gramų kvietinių miltų ((tešlai))
  • 3 valgomieji šaukštai pieno ((šokoladiniam glajui))
  • 100 gramų pieniško šokolado ((šokoladiniam glajui))
  • 0.5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties ((baltam glajui))
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto ((šokoladiniam glajui))
  • 100 gramų sviesto ((tešlai))
  • šiek tiek prieskonių (meduoliams (tešlai))
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių ((tešlai))

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į indą sudedamas sviestas cukrus ir medus, tuomet šildomas ir tirpinamas karšto vandens inde kol dalis cukraus ištirps.
    Miltus reikia sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusė miltų suberiama į ištirpusio sviesto su medumi ir cukrumi masę. Dedami kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis.
    Tešla kočiojama 3 mm storio, išpjaunamos žvaigždės skirtingų dydžių ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
    Tada gaminame šokoladinį glajų - šokoladą išlydyti svieste, įpilti cukrų, pieną bei kakavą ir keletą minučių pavirti.
    Baltam glajui kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, gerai išplakti, įdėti rūgštelės ir vėl gerai išplakti.
    Belieka sulipdyti eglutę. Pradedama nuo didžiausios iškeptos žvaigždės formos, patepus šokoladiniu glajumi.
    Tuomet dedama atitinkamai mažesnė forma ir taip iki pat mažiausios kol gausis eglutės forma.
    Papuošiame eglutę baltuoju glajumi ir palaukiame kol glajai sustings.
    Skanaus.

Autorius: Neringa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų