INGREDIENTAI:
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 1 valgomasis šaukštas kakavos
- 250 mililitrų kavos (stipri juoda)
- 1 sauja slyvų (džiovintos)
- 550 gramų kvietinių miltų
- 50 mililitrų vandens
- šiek tiek druskos
- 75 mililitrai aliejaus
- 6 gramai mielių (sausos)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šiltame vandenyje išmaišykite sausas mieles. Vandenį supilkite į kavą.
Į kavą taip pat įmaišykite aliejų, cukrų, druską.
Miltus sumaišykite su kakava.
Miltų mišinį iš lėto beriant įmaišykite į skystą masę.
Slyvas susmulkinkite į taip pat įmaišykite į tešlą.
Gerai išminkytą tešlą palikite 1 valandai šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Dar karštą išminkykite tešlą.
Iš tešlos pasigaminkite norimo ilgio volelius. Po du volelius susukite vieną su kitu ir kraštus sujunkite. Gausis riestės.
Kepkite 220° C orkaitėje 10-15 minučių.
Autorius: Modesta
REKLAMA