REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų bulvių (virtos, maltos)
  • 100 gramų bulvių (žalios, tarkiai)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 50 gramų krakmolo
  • šiek tiek mairūnų (maltas)
  • 72 gramai svogūnų (smulkinti)
  • 30 gramų kiaulienos
  • 75 gramai kiaulės šoninės
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gardžiam mėsos įdarui sumalti 30 g minkštos kiaulienos mentinės ir 25 g kiaulienos šoninės.
    Keptuvėje su aliejumi pakepinti smulkintą svogūną, pakepinus įmaišyti į mėsos faršą, pagardinti druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir būtinai džiovintais mairūnais. Mairūnų daug nedėti, nes jie suteikia kartumo.
    Iš krakmolo, šiek tiek druskos, virtų bei žalių bulvių daryti paplotėlius, į vidurį dėti paruoštą mėsos įdarą ir suformuoti cepelinus.
    Pasūdytą vandenį užvirinti, dėti į jį cepelinus, užvirinti ir virti 20 min. ant vidutinės ugnies atidengtus, kad cepelinai nesutrūkinėtų.
    Verdant daugiau cepelinų, puodo negalima prikrauti pilno, nes tada cepelinai sulips ir ištiš.
    Padažui 50 g rūkytos kiaulienos šoninės supjaustyti kubeliais, paspirginti, sudėti 60 g smulkiai supjaustytų svogūnų ir kepti, kol svogūnai suminkštės. Pagardinti druską, maltais juodaisiais pipirais ir užpilti ant išvirtų cepelinų.
    Skanaus.

Autorius: Vincentas Sakas

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų bulvių (virtos, maltos)
  • 100 gramų bulvių (žalios, tarkiai)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 50 gramų krakmolo
  • šiek tiek mairūnų (maltas)
  • 72 gramai svogūnų (smulkinti)
  • 30 gramų kiaulienos
  • 75 gramai kiaulės šoninės
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gardžiam mėsos įdarui sumalti 30 g minkštos kiaulienos mentinės ir 25 g kiaulienos šoninės.
    Keptuvėje su aliejumi pakepinti smulkintą svogūną, pakepinus įmaišyti į mėsos faršą, pagardinti druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir būtinai džiovintais mairūnais. Mairūnų daug nedėti, nes jie suteikia kartumo.
    Iš krakmolo, šiek tiek druskos, virtų bei žalių bulvių daryti paplotėlius, į vidurį dėti paruoštą mėsos įdarą ir suformuoti cepelinus.
    Pasūdytą vandenį užvirinti, dėti į jį cepelinus, užvirinti ir virti 20 min. ant vidutinės ugnies atidengtus, kad cepelinai nesutrūkinėtų.
    Verdant daugiau cepelinų, puodo negalima prikrauti pilno, nes tada cepelinai sulips ir ištiš.
    Padažui 50 g rūkytos kiaulienos šoninės supjaustyti kubeliais, paspirginti, sudėti 60 g smulkiai supjaustytų svogūnų ir kepti, kol svogūnai suminkštės. Pagardinti druską, maltais juodaisiais pipirais ir užpilti ant išvirtų cepelinų.
    Skanaus.

Autorius: Vincentas Sakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų