REKLAMA
REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 4 kiaušinių
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto
- 1 stiklinė grietinės
- 0.5 litro burokėlių (rasalas*)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinius kietai išvirti, nulupti, perpjauti skersai per pusę ir sudėti į lėkštę baltais galais į viršų. Burokėlių rasalą užvirinti, į jį supilti rasale išplaktus miltus, įdėti sviesto, grietinės, pasūdyti, įberti pipirų. Viską vėl užvirinti ir karštą burokėlių rasalą užpilti ant sudėtų į lėkštę kiaušinių. Rasalo pilti tiek, kad kiaušinių viršūnėlės liktų neužpiltos. Būna gražus rausvos ir baltos spalvos derinys.
Janiškas valgomas su juoda duona. Kai kuriuose Žemaitijos vietovėse į burokėlių rasalą pridedama virtų pupų ar žirnių.
*Burokėlių rasalo gaminimas:
išvirti arba iškepti burokėlius. Nulupus ir stambiai supjausčius užpilti karštu virintu (ne verdančiu) vandeniu, į indą įmesti juodos duonos plutelių ir dvi dienas palaikyti kambario temperatūroje, kad parūgtų.
Perkošus rasalą, galima jį laikyti šaldytuve ar naudoti iškart: užkaitinti iki virimo, įberti šiek tiek miltų ir gerai išmaišyti. Paskaninti grietinėle ar sojos grietinėle, taip pat tinka ir truputis sviesto.
INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 4 kiaušinių
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto
- 1 stiklinė grietinės
- 0.5 litro burokėlių (rasalas*)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinius kietai išvirti, nulupti, perpjauti skersai per pusę ir sudėti į lėkštę baltais galais į viršų. Burokėlių rasalą užvirinti, į jį supilti rasale išplaktus miltus, įdėti sviesto, grietinės, pasūdyti, įberti pipirų. Viską vėl užvirinti ir karštą burokėlių rasalą užpilti ant sudėtų į lėkštę kiaušinių. Rasalo pilti tiek, kad kiaušinių viršūnėlės liktų neužpiltos. Būna gražus rausvos ir baltos spalvos derinys.
Janiškas valgomas su juoda duona. Kai kuriuose Žemaitijos vietovėse į burokėlių rasalą pridedama virtų pupų ar žirnių.
*Burokėlių rasalo gaminimas:
išvirti arba iškepti burokėlius. Nulupus ir stambiai supjausčius užpilti karštu virintu (ne verdančiu) vandeniu, į indą įmesti juodos duonos plutelių ir dvi dienas palaikyti kambario temperatūroje, kad parūgtų.
Perkošus rasalą, galima jį laikyti šaldytuve ar naudoti iškart: užkaitinti iki virimo, įberti šiek tiek miltų ir gerai išmaišyti. Paskaninti grietinėle ar sojos grietinėle, taip pat tinka ir truputis sviesto.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą