REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alyvuogės šiam troškiniui suteikia išskirtinio skonio, o paprikos nuostabų kvapą. Paprikas galima pakeisti pomidorais, o jei nepatinka juodosios alyvuogės, galima naudoti žaliąsias, tačiau juodosios suteikia patiekalui geresnį estetinį vaizdą. Tad štai ir greita, pigi ir nesudėtinga vakarienė.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 350 gramų makaronų (naudojau vamzdelius)
  • 2 skiltelės česnakų
  • 4 vienetai saldžiosios paprikos
  • 100 mililitrų pomidorų tyrė
  • 1 vienetas aitriųjų paprikų
  • 1 sauja juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 1 žiupsnelis rudojo cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 pundelis petražolių (smulkintos, patiekiant)
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (kepimui)

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Susmulkinti česnaką ir sumaišyti su cukrumi. Įkaitinti keptuvėje aliejų ir trumpai pakepinti.
  2. Saldžias paprikas supjaustyti nedideliais gabaliukais, aitriąją papriką supjaustyti smulkiai. Suberti į keptuvę su česnaku. 1-2 min. pakepti ant didelės kaitros, po to sumažinti.
  3. Suberti raudonėlį, supilti pomidorų tyrę, uždengti ir kaitinti apie 15 min. Jei reikia, papildyti pomidorų tyrės.
  4. Kol padažas troškinasi, išvirti makaronus pagal instrukciją ant pakuotės.
  5. Perpjauti alyvuoges pusiau ir suberti į troškinį. Jei reikia, pagardinti druska. Patiekti su makaronais, pabarstyti petražolėmis.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų