REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bulvių ir tuno salotos – super paprastos, gardžios ir sočios. Jokių įmantrių ingredientų, tiesiog bulvės, tunas, svogūnas ir lengvas padažiukas.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai bulvių (didelės)
  • 1 vienetas konservuoto tuno (aliejuje, maža skardinė )
  • 0.5 vieneto rausvųjų svogūnų (mažas)
  • 0.5 vieneto svogūnų (mažas)
  • 2 stiklinės petražolių (susmulkintos)
  • šiek tiek druskos
  • Užpilui:
  • 9 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno acto

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Bulves išverdame su lupena, paliekame visiškai atvėsti. Po to nulupame ir supjaustome dideliais kubeliais, sudedame į dubenį.
  2. Svogūnus nulupame, supjaustome šiaudeliais, sudedame į dubenį kartu su bulvėmis.
  3. Viename dubenyje gerai išplakame alyvuogių aliejų su actu. Užpilas turi būti balkšvai gelsvos spalvos. Užpilą supilame ant bulvių, pagardiname petražolėmis ir lengvai išmaišome.
  4. Bulvių salotas sudedame į dvi lėkštes, ant viršaus uždedame tuno gabalėlius, apibarstome druska. Prieš patiekiant bulvių salotas, jas dažniausiai palaikau 30-60 min. šaldytuve, kad visi skoniai geriau įsigertų.

PATARIMAI:

Jei salotas valgysite vėliau, petražoles galite užbarstyti ant salotų viršaus tik prieš patiekiant.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų