• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek kalendrų (malta)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 ir 1/5 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 stiklinės kefyro (arba rūgpienis)
  • 1 stiklinė vandens
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • šiek tiek sultinio (daržovių)
  • šiek tiek žalumynų (smulkinti)
  • 160 gramų mesos (galima maišyti vištieną su kiauliena)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mėsą supjaustyti smulkiais kubeliais ir sukapoti peiliu. Pagardinti prieskoniais, sudėti smulkiai kapotą svogūną, 1 skilteles česnako, žalumynus ir įpilti šlakelį sultinio, kad mėsa būtų sultingesnė.
    Iš vandens, miltų ir šiek tiek druskos užminkyti tešlą. Gruziniškų koldūnų tešlai reikia stiprių rankų. Taigi šį darbą galima patikėti vyriškiui arba minkyti pačiai, vis pailsint ir leidžiant pailsėti tešlai (kai neminkote, užklokite tešlą plėvele arba įkiškite į polietileno maišelį).
    Vienam „chinkaliui“ reikės apie 30 g tešlos ir 40 g faršo.
    Iš tešlos iškočioti ploną (maždaug 1,5 mm storio) blynelį, ant jo dėti šaukštą faršo, sukelti tešlos kraštus į viršų ir sulipdyti.
    Užvirti puode vandenį (galima pagardinti svogūnu, lauro lapais, kvapniaisiais pipirais, druska) ir sudėti koldūnus.
    Kad koldūnai neprikibtų prie puodo ir nesukibtų tarpusavyje, prieš metant juos į puodą, vandenį patariama išsukti šaukštu. Paleidžiant virti, koldūną taip pat galima pasukti.
    Pradėjus kunkuliuoti, reikia sumažinti ugnį ir laukti, kol visi koldūnai pakils į paviršių.
    Tuomet pavirti dar maždaug 2 minutes ir traukti iš puodo.
    Patiekti su, iš kefyro, grietinės, smulkintų 2 skiltelių česnako, druskos, pipirų bei žalumynų pagamintu, padažu.
    Skanaus!

Autorius: Vicky

INGREDIENTAI:

  • 4 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek kalendrų (malta)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 ir 1/5 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 stiklinės kefyro (arba rūgpienis)
  • 1 stiklinė vandens
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • šiek tiek sultinio (daržovių)
  • šiek tiek žalumynų (smulkinti)
  • 160 gramų mesos (galima maišyti vištieną su kiauliena)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mėsą supjaustyti smulkiais kubeliais ir sukapoti peiliu. Pagardinti prieskoniais, sudėti smulkiai kapotą svogūną, 1 skilteles česnako, žalumynus ir įpilti šlakelį sultinio, kad mėsa būtų sultingesnė.
    Iš vandens, miltų ir šiek tiek druskos užminkyti tešlą. Gruziniškų koldūnų tešlai reikia stiprių rankų. Taigi šį darbą galima patikėti vyriškiui arba minkyti pačiai, vis pailsint ir leidžiant pailsėti tešlai (kai neminkote, užklokite tešlą plėvele arba įkiškite į polietileno maišelį).
    Vienam „chinkaliui“ reikės apie 30 g tešlos ir 40 g faršo.
    Iš tešlos iškočioti ploną (maždaug 1,5 mm storio) blynelį, ant jo dėti šaukštą faršo, sukelti tešlos kraštus į viršų ir sulipdyti.
    Užvirti puode vandenį (galima pagardinti svogūnu, lauro lapais, kvapniaisiais pipirais, druska) ir sudėti koldūnus.
    Kad koldūnai neprikibtų prie puodo ir nesukibtų tarpusavyje, prieš metant juos į puodą, vandenį patariama išsukti šaukštu. Paleidžiant virti, koldūną taip pat galima pasukti.
    Pradėjus kunkuliuoti, reikia sumažinti ugnį ir laukti, kol visi koldūnai pakils į paviršių.
    Tuomet pavirti dar maždaug 2 minutes ir traukti iš puodo.
    Patiekti su, iš kefyro, grietinės, smulkintų 2 skiltelių česnako, druskos, pipirų bei žalumynų pagamintu, padažu.
    Skanaus!

Autorius: Vicky

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų