REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto baklažanų
  • 4 vienetai bulvių
  • 6 česnakų
  • šiek tiek čiobrelių
  • šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai grūsti)
  • 1 vienetas morkų (didelė)
  • 2 vienetai paprikų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 50 mililitrų alyvuogių aliejaus (extra virgin)
  • 50 mililitrų acto (balzamiko)
  • šiek tiek druskos
  • 1 vienetas čili pipirų (pipiras)
  • 0.5 vieneto cukinijos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Čia iš tos savaitės, kai mėsos nevalgiau, tad vakarienei valgėm keptas daržoves. Pats nustebau, kaip gali būti skanu tiesiog paprastai apkeptos daržovės su šiek tiek prieskonių, alyvuogių aliejumi bei balzamiko actu.

    Gavosi 2 didelės porcijos arba 3 vidutinės.

    Orkaitę įkaitinti +200 C ir palikti kol bus supjaustytos daržovės.

    Visas daržoves supjaustyti: bulves ketvirtadaliais, cukiniją ir baklažaną 2,5 cm storio griežinėliais, morką išilgai juostelėmis, čili pipirą labai smulkiai, papriką į aštuonias dalis, česnako skilteles per pusę. Apibarstyti džiovintais čiobreliais, šviežiai grūstais druska ir pipirais, supilti visą extra virgin alyvuogių aliejų bei balzamiko actą - viską rankomis išmaišyti. Taip taip, susitepsit rankas :)

    Aš viską sudėjau į špižinę keptuvę, kur nusisuka rankena, todėl patogu buvo kepti orkaitėje, čia galite improvizuoti su indu.

    Paruoštas daržoves įdėti į orkaitę, temperatūrą sumažinti iki +180 C, kepti 60 min. Bekepant, po 30 min., išimti daržoves, pavartyti ir apšlakstyti esamu balzamiku ir alyvuogių aliejumi ir vėl įkišti į orkaitę ir kepti likusias 30 min. Tačiau vis pasižiūrėkite, kad visai neprisviltų/iškeptų iki galo (pasikartosiu - orkaitė orkaitei nelygi).

    Kadangi gavosi labai skaniai, todėl ateityje dažnai gaminsiu šias daržoves, spėju, jog prie keptos antytės ar vištienos būtų idealus garnyras... Bon appetit!

Autorius: mindaugas

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto baklažanų
  • 4 vienetai bulvių
  • 6 česnakų
  • šiek tiek čiobrelių
  • šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai grūsti)
  • 1 vienetas morkų (didelė)
  • 2 vienetai paprikų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 50 mililitrų alyvuogių aliejaus (extra virgin)
  • 50 mililitrų acto (balzamiko)
  • šiek tiek druskos
  • 1 vienetas čili pipirų (pipiras)
  • 0.5 vieneto cukinijos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Čia iš tos savaitės, kai mėsos nevalgiau, tad vakarienei valgėm keptas daržoves. Pats nustebau, kaip gali būti skanu tiesiog paprastai apkeptos daržovės su šiek tiek prieskonių, alyvuogių aliejumi bei balzamiko actu.

    Gavosi 2 didelės porcijos arba 3 vidutinės.

    Orkaitę įkaitinti +200 C ir palikti kol bus supjaustytos daržovės.

    Visas daržoves supjaustyti: bulves ketvirtadaliais, cukiniją ir baklažaną 2,5 cm storio griežinėliais, morką išilgai juostelėmis, čili pipirą labai smulkiai, papriką į aštuonias dalis, česnako skilteles per pusę. Apibarstyti džiovintais čiobreliais, šviežiai grūstais druska ir pipirais, supilti visą extra virgin alyvuogių aliejų bei balzamiko actą - viską rankomis išmaišyti. Taip taip, susitepsit rankas :)

    Aš viską sudėjau į špižinę keptuvę, kur nusisuka rankena, todėl patogu buvo kepti orkaitėje, čia galite improvizuoti su indu.

    Paruoštas daržoves įdėti į orkaitę, temperatūrą sumažinti iki +180 C, kepti 60 min. Bekepant, po 30 min., išimti daržoves, pavartyti ir apšlakstyti esamu balzamiku ir alyvuogių aliejumi ir vėl įkišti į orkaitę ir kepti likusias 30 min. Tačiau vis pasižiūrėkite, kad visai neprisviltų/iškeptų iki galo (pasikartosiu - orkaitė orkaitei nelygi).

    Kadangi gavosi labai skaniai, todėl ateityje dažnai gaminsiu šias daržoves, spėju, jog prie keptos antytės ar vištienos būtų idealus garnyras... Bon appetit!

Autorius: mindaugas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų