INGREDIENTAI:
- 200 gramų cukraus
- 10 gramų juodųjų pipirų (malti)
- 1.5 kilogramo morkų
- 1 kilogramas svogūnų
- 150 gramų acto
- 400 gramų majonezo
- 2 valgomieji šaukštai druskos
- 350 gramų aliejaus (saulėgrąžų)
- 4 kilogramai cukinijos
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sumalame išvalytas ir nuluptas cukinijas, morkas ir svogūnus.
Į šią košelę supilame iš karto actą, aliejų, cukrų, druską ir pipirus. Išmaišome ir verdame ant nedidelės ugnies apie 1 valandą. Po to įmaišome majonezą ir verdame dar apie 40 minučių. Sudedame į stiklainius ir užsukame. Šiltai apdengiame, laikome apie parą ir po to sudedame į rūsį. Kas nemėgsta majonezo, gali dėti pomidorų pastos. Jei dėsit pomidorų pastos, jos reikės apie 0,5 litro.
Gaunasi 6,5 l padažo.
Autorius: Andrėja
REKLAMA