REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 60 gramų cukraus
  • 70 gramų margarino (atšaldyto, į gabaliukus sukapoto kepimui skirtas Rama)
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui reiks:
    4 kiaušiniai
    2 kiaušinių tryniai
    420 g cukraus
    55 g sijotų miltų
    2 valg. š. sutarkuotos citrinų žievelės (maždaug 1-2 citrinos)
    250 ml citrinų sulčių (maždaug 4 citrinos)
    sauja aviečių
    cukraus pudros pabarstymui prieš patiekimą


    Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
    Visos tešlos sudėtinės dalys sudedamos į virtuvinį kombainą ir greitai suminkomas „kamuolys“. Keturkampė, maždaug 20x30 cm arba apvali 22 cm skersmens kepimo forma išklojama kepimo popieriumi. Tešla pirštais prispaudžiama prie formos ir kepama maždaug 25 minutes, kol pagrindas tampa aukso spalvos. Išimama iš orkaitės. Temperatūra sumažinama iki 160 laipsnių. Kiaušiniai ir tryniai suplakami, sudedami cukrus, miltai, citrinos žievelė ir supilamos sultys. Viskas išmaišoma ir pilama ant iškepto tešlos pagrindo. Kepama dar maždaug 30 minučių. Atšaldoma šaldytuve ir supjaustoma kvadratėliais. Apibarstoma cukraus pudra.

Autorius: Lukas

INGREDIENTAI:

  • 60 gramų cukraus
  • 70 gramų margarino (atšaldyto, į gabaliukus sukapoto kepimui skirtas Rama)
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui reiks:
    4 kiaušiniai
    2 kiaušinių tryniai
    420 g cukraus
    55 g sijotų miltų
    2 valg. š. sutarkuotos citrinų žievelės (maždaug 1-2 citrinos)
    250 ml citrinų sulčių (maždaug 4 citrinos)
    sauja aviečių
    cukraus pudros pabarstymui prieš patiekimą


    Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
    Visos tešlos sudėtinės dalys sudedamos į virtuvinį kombainą ir greitai suminkomas „kamuolys“. Keturkampė, maždaug 20x30 cm arba apvali 22 cm skersmens kepimo forma išklojama kepimo popieriumi. Tešla pirštais prispaudžiama prie formos ir kepama maždaug 25 minutes, kol pagrindas tampa aukso spalvos. Išimama iš orkaitės. Temperatūra sumažinama iki 160 laipsnių. Kiaušiniai ir tryniai suplakami, sudedami cukrus, miltai, citrinos žievelė ir supilamos sultys. Viskas išmaišoma ir pilama ant iškepto tešlos pagrindo. Kepama dar maždaug 30 minučių. Atšaldoma šaldytuve ir supjaustoma kvadratėliais. Apibarstoma cukraus pudra.

Autorius: Lukas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų