REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų sviesto
  • 200 mililitrų grietinės ( 30 % riebumo)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 350 mililitrų cukraus ( smulkus)
  • 1 vienetas citrinų
  • 300 mililitrų miltai
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 žiupsnelis bruknių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai uogienės (bruknių)
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
  • 2 valgomieji šaukštai vandens

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų sviesto
  • 200 mililitrų grietinės ( 30 % riebumo)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 350 mililitrų cukraus ( smulkus)
  • 1 vienetas citrinų
  • 300 mililitrų miltai
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 žiupsnelis bruknių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai uogienės (bruknių)
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
  • 2 valgomieji šaukštai vandens

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temp. . Ištirpinkite sviestą. Išplakite kiaušinius su 200 ml cukraus iki purumo. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir tarkuotą citrinos žievelę. Suberkite juos į kiaušinių mišinį. Įmaišykite grietinę ir lydytą sviestą. Išmaišykite, kad tešla būtų vientisa. Supilkite tešlą į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą. Kepkite orkaitės centre apie 40 minučių.
  2. Išvirkite sirupą. Virkite citrinos sultis su 150 g cukraus ir dviem šaukštais vandens ant mažos ugnies iki sirupo kon¬sis¬tencijos. Iškeptame pyrage mediniu pagaliuku padarykite daug skylučių ir po truputį užpilkite karštu sirupu. Atvėsusį pyragą puoškite bruknėmis, bruknių sirupu ir apibarstykite cukraus pudra. Pyragą supjaustykite riekelėmis arba trikampėliais.

Autorius: Alma K.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų