REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 sauja kalendrų (lapeliai (kinza))
  • 1 vienetas svogūnų
  • 500 gramų vištiena ((arba aviena))
  • 1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų) ((arba aliejus))
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas acto (balto vyno)
  • 8 stiklinės vandens
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek šafrano

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Truputį šafrano užpilti 0,5 stiklinės verdančio vandens, uždengti, leisti 2 valandas pastovėti ir nukošti.
    Vištą nuplauti, užpilti vandens, kad būtų apsemta ir virti, graibant putas.
    Svogūną susmulkinti ir apkepinti.
    Miltus pakepinti, įpilti truputį sultinio, išmaišyti.
    Kai višta išvirs, išimti, supjaustyti gabaliukais, sudėti į perkoštą sultinį. Pridėti supjaustytą ir apkepintą svogūną, miltus, pagal skonį druskos ir užvirinti.
    Kiaušinio trynį išmaišyti su šaukštu atvėsinto sultinio, šafrano antpilu, susmulkinta kalendra. Supilti į sriubą, išmaišyti ir pakaitinti, neleidžiant užvirti.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų