• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai bulvių
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 100 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1.5 stiklinės pieno
  • 3 valgomieji šaukštai grietinėlės
  • 20 vienetų austrių
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pradarytas austres užpilti 2 stiklinėm šalto vandens, palaikyti apie 20 minučių.
    Smulkiai supjaustyti svogūną, bulves supjaustyti kubeliais.
    Puode pakaitinti aliejų, sudėti ir apkepinti svogūną ir 4 riekeles rūkyto kumpio, po to kumpį išgriebti.
    Supilti vandenį nuo austrių ir dar 1 stiklinę vandens. Užvirinti, sudėti bulves, 5-8 minutes pavirti, kol bulvės pusiau išvirs. Supilti pakaitintą pieną, įdėti grietinėlę, išmaišyti. Padidinti ugnį, užvirinti, ugnį sumažinti. Pasūdyti, įdėti kumpio riekutes, pipirus, pjaustytas petražoles ir austres. Užvirinti, išjungti (austrės neturi virti daugiau, negu 3 minutes).
    Sriubą galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų