REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 110 gramų cukraus
  • šiek tiek cukraus (rudasis, karamelizavimui)
  • 7 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 500 mililitrų grietinėlės (riebi)
  • 300 gramų braškių (piurė (pertrintos per sietelį))

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 100° C. Ant viryklės užvirti grietinėlę. Atskirame dubenyje suplakti kiaušinių trynius bei cukrų, supilti braškių piurė ir gerai išmaišyti. Iš lėto supilti užvirusią grietinėlę į trynių masę visą laiką maišant. Supilti mišinį į kepimui skirtas formeles ar paprastus puodelius. Sudėti puodelius į gilią skardą ir pripilti ją karšto vandens, kad apsemtų 2/3 puodelio. Kepti orkaitėje 45-55 minutes, kol krestelėjus jo paviršius ims virpėti kaip želė. Ištraukti creme brulee iš orkaitės, palikti skardoje atvėsti ir įdėti į šaldytuvą bent 3 valandoms.
    Užberti ant kremo paviršiaus sluoksnį cukraus ir pakišti po gerai įkaitusiu griliu, kol cukrus išsilydys ir pasidarys gelsvai rudas arba išlydyti su specialiu įrankiu. Patiekti iš karto.

Autorius: http://forelle.blogas.lt

INGREDIENTAI:

  • 110 gramų cukraus
  • šiek tiek cukraus (rudasis, karamelizavimui)
  • 7 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 500 mililitrų grietinėlės (riebi)
  • 300 gramų braškių (piurė (pertrintos per sietelį))

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 100° C. Ant viryklės užvirti grietinėlę. Atskirame dubenyje suplakti kiaušinių trynius bei cukrų, supilti braškių piurė ir gerai išmaišyti. Iš lėto supilti užvirusią grietinėlę į trynių masę visą laiką maišant. Supilti mišinį į kepimui skirtas formeles ar paprastus puodelius. Sudėti puodelius į gilią skardą ir pripilti ją karšto vandens, kad apsemtų 2/3 puodelio. Kepti orkaitėje 45-55 minutes, kol krestelėjus jo paviršius ims virpėti kaip želė. Ištraukti creme brulee iš orkaitės, palikti skardoje atvėsti ir įdėti į šaldytuvą bent 3 valandoms.
    Užberti ant kremo paviršiaus sluoksnį cukraus ir pakišti po gerai įkaitusiu griliu, kol cukrus išsilydys ir pasidarys gelsvai rudas arba išlydyti su specialiu įrankiu. Patiekti iš karto.

Autorius: http://forelle.blogas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų