REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų cukraus
  • 90 gramų pistacijų (be kevalų, nesūdytos)
  • 100 gramų spanguolių (arba bruknės, džiovintos)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 380 gramų kvietinių miltų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 vienetas kepimo miltelių (pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Suplakite kiaušinius su cukrumi iki baltos masės.
    Plakant suberkite vanilę bei druską.
    Miltus sumaišykite su kepimo milteliais spanguolėmis ir pistacijomis.
    Supilkite kiaušinių plakinį į dubenį su sausų ingredientų mišiniu ir viską gerai išminkykite.
    Vandeniu sudrėkintomis rankomis suformuokite tris ilgus kepaliukus (apie 30 cm ilgio ir 5-7 cm pločio).
    Dėkite kepaliukus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite apie 30 min. 175 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptus kepaliukus perkelkite ant grotelių ir palikite 10-15 min, atvėsti.
    Pravėsusius kepaliukus supjaustykite maždaug 1,5-2 cm storio riekelėmis, sudėkite ant kepimo skardos ir pakepinkite apie 20 min. 150 laipsnių temperatūroje.
    Riekeles ataušinkite ir laikykite sandariame inde.
    Skanaus.

Autorius: Ilona

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų cukraus
  • 90 gramų pistacijų (be kevalų, nesūdytos)
  • 100 gramų spanguolių (arba bruknės, džiovintos)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 380 gramų kvietinių miltų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 vienetas kepimo miltelių (pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Suplakite kiaušinius su cukrumi iki baltos masės.
    Plakant suberkite vanilę bei druską.
    Miltus sumaišykite su kepimo milteliais spanguolėmis ir pistacijomis.
    Supilkite kiaušinių plakinį į dubenį su sausų ingredientų mišiniu ir viską gerai išminkykite.
    Vandeniu sudrėkintomis rankomis suformuokite tris ilgus kepaliukus (apie 30 cm ilgio ir 5-7 cm pločio).
    Dėkite kepaliukus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite apie 30 min. 175 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptus kepaliukus perkelkite ant grotelių ir palikite 10-15 min, atvėsti.
    Pravėsusius kepaliukus supjaustykite maždaug 1,5-2 cm storio riekelėmis, sudėkite ant kepimo skardos ir pakepinkite apie 20 min. 150 laipsnių temperatūroje.
    Riekeles ataušinkite ir laikykite sandariame inde.
    Skanaus.

Autorius: Ilona

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų