REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų svogūnų
  • 150 gramų jautienos (filė)
  • 10 gramų kvietinių miltų
  • 10 gramų sviesto (lydytas)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų svogūnų
  • 150 gramų jautienos (filė)
  • 10 gramų kvietinių miltų
  • 10 gramų sviesto (lydytas)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 1

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Viena porcija.

    Padažui reikia:
    10 g lydyto sviesto
    10 g kvietinių miltų
    50 g jautienos sultinio
    50 g naminės grietinės
    5 g garstyčių
    10 g pomidorų padažo
    3,5 g druskos
    4 g maltų juodųjų pipirų
    2 g kapotų petražolių

    Garnyrui reikia:
    150 g bulvių fri
    100 g rauginto (bet jokiu būdu ne marinuoto) agurko

    Iš anksto pagamintas befstrogenas netenka tikrojo savo skonio ir aromato, todėl net restoranuose, kavinėse tikras befstrogenas gaminamas tik po to, kai jį užsako klientas. Jei Jums restorane atneš užsakytą befstrogeną po 10-15 minučių, tai tokio patiekalo neimkite, nes tai bus ne befstrogenas, o iš anksto pagamintas ir pašildytas niekalas.

    Jautienos filė reikia supjaustyti išilgai 5 - 6 cm x 1 cm gabalais. Lengvai juos pamušti ir supjaustyti 2 cm x 0,5 cm piršteliais. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir apkepinti 10 g lydyto sviesto, kol suminkštės, tada ant svogūnų sudėti 10 g miltų pavoliotus jautienos gabalėlius (jautiena neturi liestis su keptuve). Kepti ant kaitrios ugnies keletą minučių, kol mėsos gabalėliai pradės blizgėti ir tuoj nuimti bei sudėti į metalinį ar stiklinį dubenėlį, nes ilgiau kepant mėsa pradeda kietėti.
    Padažui keptuvėje 10 g lydyto sviesto apkepinti 10 g miltų, atskiesti jautienos sultiniu, pridėti naminės grietinės, garstyčių, pomidorų tyrės (pastos), užvirinti ir užpilti ant mėsos, pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais. Dubenėlį uždengti folija, kišti į įkaitintą orkaitę ir troškinti 15 min. 120 laipsnių temperatūroje. Patiekti befstrogeną tame pačiame dubenėlyje, padėtame ant lėkštės su šaukštu, befstrogeną užbarstyti smulkiai kapotomis petražolėmis. Atskiroje lėkštėje duoti 150 g bulvių fri ir 100g rauginto (bet jokiu būdu ne marinuoto) agurko. Porą šimtų metų autentiškas befstrogenas būdavo patiekiamas su bulvių koše.

Autorius: Vincentas Sakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų