• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus pudros
  • 50 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • 200 mililitrų pieno (šiltas)
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto (tirpintas)
  • 1 vienetas mielių (sausos, pakeliuose)
  • šiek tiek uogienės (abrikosų, slyvų, mėlynių ar obuolių)
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliuose)
  • 1 vienetas citrinos žievelės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dubenyje gerai sumaišyti miltus su mielėmis. Suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, tarkuotą citrinos žievelės sluoksnį, įmušti kiaušinių trynius, įpilti pieną ir pusę sviesto. Mikseriu su antgaliu tešlai viską sumaišyti 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Palaikyti tešlą šiltoje vietoje, kol ji gerokai pakils. Vėl paminkyti, iškočioti 1 cm storio kvadratinį lakštą. Perpjauti išilgai į dvi juostas. Kiekvienos juostos kraštus aptepti abrikosų, slyvų, mėlynių ar obuolių uogiene ir susukti (kaip vyniotinį). Padalinti į mažesnius gabaliukus (kiekvieną į 7-8). Ritinėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą paliekant tarpus. Aptepti likusiu tirpintu sviestu. Vėl padėti šiltai, kad pakiltų. Kepti 180-200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Apibarstyti cukraus pudra. Tiekti šiltas arba šaltas. Skanaus!
    Patarimas. Prie bandelių puikiai tinka angliškas vanilinis kremas.

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus pudros
  • 50 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • 200 mililitrų pieno (šiltas)
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto (tirpintas)
  • 1 vienetas mielių (sausos, pakeliuose)
  • šiek tiek uogienės (abrikosų, slyvų, mėlynių ar obuolių)
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliuose)
  • 1 vienetas citrinos žievelės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dubenyje gerai sumaišyti miltus su mielėmis. Suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, tarkuotą citrinos žievelės sluoksnį, įmušti kiaušinių trynius, įpilti pieną ir pusę sviesto. Mikseriu su antgaliu tešlai viską sumaišyti 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Palaikyti tešlą šiltoje vietoje, kol ji gerokai pakils. Vėl paminkyti, iškočioti 1 cm storio kvadratinį lakštą. Perpjauti išilgai į dvi juostas. Kiekvienos juostos kraštus aptepti abrikosų, slyvų, mėlynių ar obuolių uogiene ir susukti (kaip vyniotinį). Padalinti į mažesnius gabaliukus (kiekvieną į 7-8). Ritinėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą paliekant tarpus. Aptepti likusiu tirpintu sviestu. Vėl padėti šiltai, kad pakiltų. Kepti 180-200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Apibarstyti cukraus pudra. Tiekti šiltas arba šaltas. Skanaus!
    Patarimas. Prie bandelių puikiai tinka angliškas vanilinis kremas.

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų