REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų cukraus
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
  • šiek tiek druskos
  • 350 gramų sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kremui:
    250 ml pieno;
    vanilės;
    3 kiaušinių trynių;
    50 g cukraus;
    2 šaukštų krakmolo.
    120 g kapoto šokolado.


    Mieles išsukame su šiltu vandeniu ir palaikome šiltai 10 min. Į indą sudedame cukrų, kiaušinius, druską ir gerai išplakame, beriame miltus, pilame mieles ir viską maišome. Palaipsniui po 4 šaukštus pilame tirpintą sviestą ir plakame su mikseriu (šluotelės skirtos tešlai maišyti) kol sudedame visą sviestą ir tešla gausis elastinga. Tešlą dedame 2-3 valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų, nes ji gaunasi pakankamai minkšta.
    Gaminame kremą. Į mažą puoduką dedame trynius, krakmolą ir cukrų, viską gerai išplakame ir plakant toliau pilame užvirintą pieną, pakaitinam iki 2 min plakant kad neprisviltų. Supilame vanilinį cukrų, išplakame ir kremą 1 val. dedame į šaldytuvą.

    Tešlą iškočiojame, aptepame kremu ir pabarstome kapotu šokoladu. Sulenkiame ir supjaustome norimo dydžio bandelėmis. Patepame kiaušinio tryniu ir kepame apie 20 min. 190-180 laipsnių temperatūroje.

Autorius: Rita

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų cukraus
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
  • šiek tiek druskos
  • 350 gramų sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kremui:
    250 ml pieno;
    vanilės;
    3 kiaušinių trynių;
    50 g cukraus;
    2 šaukštų krakmolo.
    120 g kapoto šokolado.


    Mieles išsukame su šiltu vandeniu ir palaikome šiltai 10 min. Į indą sudedame cukrų, kiaušinius, druską ir gerai išplakame, beriame miltus, pilame mieles ir viską maišome. Palaipsniui po 4 šaukštus pilame tirpintą sviestą ir plakame su mikseriu (šluotelės skirtos tešlai maišyti) kol sudedame visą sviestą ir tešla gausis elastinga. Tešlą dedame 2-3 valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų, nes ji gaunasi pakankamai minkšta.
    Gaminame kremą. Į mažą puoduką dedame trynius, krakmolą ir cukrų, viską gerai išplakame ir plakant toliau pilame užvirintą pieną, pakaitinam iki 2 min plakant kad neprisviltų. Supilame vanilinį cukrų, išplakame ir kremą 1 val. dedame į šaldytuvą.

    Tešlą iškočiojame, aptepame kremu ir pabarstome kapotu šokoladu. Sulenkiame ir supjaustome norimo dydžio bandelėmis. Patepame kiaušinio tryniu ir kepame apie 20 min. 190-180 laipsnių temperatūroje.

Autorius: Rita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų