Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 50 gramų cukraus
- 5 vienetai kiaušinių
- 500 gramų kvietinių miltų
- 2 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
- šiek tiek druskos
- 350 gramų sviesto
- 2 valgomieji šaukštai mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kremui:
250 ml pieno;
vanilės;
3 kiaušinių trynių;
50 g cukraus;
2 šaukštų krakmolo.
120 g kapoto šokolado.
Mieles išsukame su šiltu vandeniu ir palaikome šiltai 10 min. Į indą sudedame cukrų, kiaušinius, druską ir gerai išplakame, beriame miltus, pilame mieles ir viską maišome. Palaipsniui po 4 šaukštus pilame tirpintą sviestą ir plakame su mikseriu (šluotelės skirtos tešlai maišyti) kol sudedame visą sviestą ir tešla gausis elastinga. Tešlą dedame 2-3 valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų, nes ji gaunasi pakankamai minkšta.
Gaminame kremą. Į mažą puoduką dedame trynius, krakmolą ir cukrų, viską gerai išplakame ir plakant toliau pilame užvirintą pieną, pakaitinam iki 2 min plakant kad neprisviltų. Supilame vanilinį cukrų, išplakame ir kremą 1 val. dedame į šaldytuvą.
Tešlą iškočiojame, aptepame kremu ir pabarstome kapotu šokoladu. Sulenkiame ir supjaustome norimo dydžio bandelėmis. Patepame kiaušinio tryniu ir kepame apie 20 min. 190-180 laipsnių temperatūroje.
INGREDIENTAI:
- 50 gramų cukraus
- 5 vienetai kiaušinių
- 500 gramų kvietinių miltų
- 2 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
- šiek tiek druskos
- 350 gramų sviesto
- 2 valgomieji šaukštai mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kremui:
250 ml pieno;
vanilės;
3 kiaušinių trynių;
50 g cukraus;
2 šaukštų krakmolo.
120 g kapoto šokolado.
Mieles išsukame su šiltu vandeniu ir palaikome šiltai 10 min. Į indą sudedame cukrų, kiaušinius, druską ir gerai išplakame, beriame miltus, pilame mieles ir viską maišome. Palaipsniui po 4 šaukštus pilame tirpintą sviestą ir plakame su mikseriu (šluotelės skirtos tešlai maišyti) kol sudedame visą sviestą ir tešla gausis elastinga. Tešlą dedame 2-3 valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų, nes ji gaunasi pakankamai minkšta.
Gaminame kremą. Į mažą puoduką dedame trynius, krakmolą ir cukrų, viską gerai išplakame ir plakant toliau pilame užvirintą pieną, pakaitinam iki 2 min plakant kad neprisviltų. Supilame vanilinį cukrų, išplakame ir kremą 1 val. dedame į šaldytuvą.
Tešlą iškočiojame, aptepame kremu ir pabarstome kapotu šokoladu. Sulenkiame ir supjaustome norimo dydžio bandelėmis. Patepame kiaušinio tryniu ir kepame apie 20 min. 190-180 laipsnių temperatūroje.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą