REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono (priedas)
  • 100 gramų cukraus
  • šiek tiek imbierų (priedas)
  • šiek tiek kardamono (priedas)
  • šiek tiek sezamo sėklų (priedas)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis grietinės
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 300 gramų avižinių dribsnių
  • šiek tiek linų sėmenų (priedas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Priedai pagal skonį ir fantaziją: linų sėmenys, sezamo grūdeliai, ypač pikantišką natą suteiks juodasis sezamas. Jo ieškokite prieskonių parduotuvėlėse, ar kitą vasarą parsivežkite iš Kretos turgaus. Jei mėgstate aitrumą, įmeskite cinamono, imbiero, kardamono. Galite įmaišyti ir smulkintų riešutukų ar šiek tiek brendyje ar likeryje pamirkytų džiovintų smulkintų vaisių, razinų, slyvų ir t.t.

    Gamybos procesas:
    Keptuvėje apkepkite dribsnius su 2 š. sviesto ir 50 g cukraus. Jie šiek tiek paruduos ir lengvai karamelizuosis. Dubenėlyje ištrinkite likusį sviestą su likusiais 50 g cukraus, įplakite kiaušinius, grietinės šaukštelyje "užgesintus" kepimo miltelius ir visus jūsų pasirinktus priedus.
    Skardą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai pabarstykite miltais. Išpilkite masę , tolygiai ją paskirstydami.Dedame į įkaitusią orkaitę ir kepam 180 l. temperatūroje apie 10-15 min. Nosies į orkaitę nekaišiokite pirmas 5 minutes. Po to galite atsargiai atidaryti ir peiliu ar picos ratuku suraižyti blyną kvadratukais: kai galutinai iškeps, bus lengva gražiai sulaužyti. Gaminys iškepęs, kai įgauna lengvą medaus atspalvį.
    Ypatingai progai paieškokite prašmatnesnių receptų, tačiau sekmadienio kavutei, sūnelio mokyklos pusryčių dėžutei ar mielai kaimynei pavaišinti - pats tas.

Autorius: audra

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono (priedas)
  • 100 gramų cukraus
  • šiek tiek imbierų (priedas)
  • šiek tiek kardamono (priedas)
  • šiek tiek sezamo sėklų (priedas)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis grietinės
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 300 gramų avižinių dribsnių
  • šiek tiek linų sėmenų (priedas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Priedai pagal skonį ir fantaziją: linų sėmenys, sezamo grūdeliai, ypač pikantišką natą suteiks juodasis sezamas. Jo ieškokite prieskonių parduotuvėlėse, ar kitą vasarą parsivežkite iš Kretos turgaus. Jei mėgstate aitrumą, įmeskite cinamono, imbiero, kardamono. Galite įmaišyti ir smulkintų riešutukų ar šiek tiek brendyje ar likeryje pamirkytų džiovintų smulkintų vaisių, razinų, slyvų ir t.t.

    Gamybos procesas:
    Keptuvėje apkepkite dribsnius su 2 š. sviesto ir 50 g cukraus. Jie šiek tiek paruduos ir lengvai karamelizuosis. Dubenėlyje ištrinkite likusį sviestą su likusiais 50 g cukraus, įplakite kiaušinius, grietinės šaukštelyje "užgesintus" kepimo miltelius ir visus jūsų pasirinktus priedus.
    Skardą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai pabarstykite miltais. Išpilkite masę , tolygiai ją paskirstydami.Dedame į įkaitusią orkaitę ir kepam 180 l. temperatūroje apie 10-15 min. Nosies į orkaitę nekaišiokite pirmas 5 minutes. Po to galite atsargiai atidaryti ir peiliu ar picos ratuku suraižyti blyną kvadratukais: kai galutinai iškeps, bus lengva gražiai sulaužyti. Gaminys iškepęs, kai įgauna lengvą medaus atspalvį.
    Ypatingai progai paieškokite prašmatnesnių receptų, tačiau sekmadienio kavutei, sūnelio mokyklos pusryčių dėžutei ar mielai kaimynei pavaišinti - pats tas.

Autorius: audra

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų