REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 5 stiklinės kvietinių miltų
  • 2 stiklinės pieno (110 laipsnių temperatūros + 2 šaukštai patepimui)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 400 gramų sviesto
  • 3 arbatiniai šaukšteliai mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supilkite karštą pieną į dubenį, sumaišykite su sausomis mielėmis, 1 šaukštelius cukraus ir palikite 5 min., kad masė suputotų.
    Tuomet įmaišykite druską, likusį cukrų, 1 kiaušinį ir miltus.
    Gerai išminkykite tešlą ir sudėję į aliejumi pateptą dubenį palikite 30 min. šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų.
    Tuo metu šaltą sviestą išmuškite kočėlu, kad gautųsi vientisas storas blynas ir padėkite jį į šaldytuvą.
    Iškočiokite pakilusią tešlą į didelį stačiakampį, ant pusės stačiakampio dėkite iš šaldytuvą tik ką išimtą sviestą, užlenkite kitą pusė tešlos ant viršaus ir sulipdykite tešlos kraštus.
    Tuomet tešlą suvyniokite ir dar kartą atsargiai iškočiokite, kad neištrykštų į šonus sviestas.
    Gautą tešlos blyną gražiai sulankstykite ir padėkite maždaug 1 val. į šaldytuvą.
    Ir tokį tešlos kočiojimo bei lankstymo procesą pakartokite dar du kartus ir tuomet palikite tešlą šaldytuve per naktį.
    Kitą dieną iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, supjaustykite dideliais trikampiais ir suvyniokite trikampius į ritinėlius.
    Gautus ritinėlius sulenkite, kad gautųsi pusmėnulio formos riestainiai ir palikite 30 min., kad šiek tiek pakiltų.
    Patepkite riestainius vieno kiaušinio ir 2 šaukštų pieno plakiniu ir kepkite apie 20-25 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
    Iškeptus riesrainius galite apibarstyti cukrumi.
    Skanaus.

Autorius: Gintarė

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 5 stiklinės kvietinių miltų
  • 2 stiklinės pieno (110 laipsnių temperatūros + 2 šaukštai patepimui)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 400 gramų sviesto
  • 3 arbatiniai šaukšteliai mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supilkite karštą pieną į dubenį, sumaišykite su sausomis mielėmis, 1 šaukštelius cukraus ir palikite 5 min., kad masė suputotų.
    Tuomet įmaišykite druską, likusį cukrų, 1 kiaušinį ir miltus.
    Gerai išminkykite tešlą ir sudėję į aliejumi pateptą dubenį palikite 30 min. šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų.
    Tuo metu šaltą sviestą išmuškite kočėlu, kad gautųsi vientisas storas blynas ir padėkite jį į šaldytuvą.
    Iškočiokite pakilusią tešlą į didelį stačiakampį, ant pusės stačiakampio dėkite iš šaldytuvą tik ką išimtą sviestą, užlenkite kitą pusė tešlos ant viršaus ir sulipdykite tešlos kraštus.
    Tuomet tešlą suvyniokite ir dar kartą atsargiai iškočiokite, kad neištrykštų į šonus sviestas.
    Gautą tešlos blyną gražiai sulankstykite ir padėkite maždaug 1 val. į šaldytuvą.
    Ir tokį tešlos kočiojimo bei lankstymo procesą pakartokite dar du kartus ir tuomet palikite tešlą šaldytuve per naktį.
    Kitą dieną iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, supjaustykite dideliais trikampiais ir suvyniokite trikampius į ritinėlius.
    Gautus ritinėlius sulenkite, kad gautųsi pusmėnulio formos riestainiai ir palikite 30 min., kad šiek tiek pakiltų.
    Patepkite riestainius vieno kiaušinio ir 2 šaukštų pieno plakiniu ir kepkite apie 20-25 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
    Iškeptus riesrainius galite apibarstyti cukrumi.
    Skanaus.

Autorius: Gintarė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų