Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 8 česnakų
- 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (džiovinti, malti)
- 5 kilogramai kiaulienos kumpio
- 1.5 valgomojo šaukšto druskos
- šiek tiek aliejaus
- 2 arbatiniai šaukšteliai raudonųjų pipirų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite jį su druska, pipirais bei čiobreliais.
Gautu mišiniu įtrinkite kumpį.
Dėkite kumpį į aliejumi pateptą kepimo skardą ir pašlakstykite kumpį aliejumi.
Kepkite apie 25 min. 200 laipsnių temperatūroje arba tiesiog kol temperatūra kumpio viduryje pasieks apie 70 laipsnių (temperatūrą galite pamatuoti tam skirtu termometru).
Tuomet išimkite iš orkaitės (jei bus daug riebalų, nupilkite juos), uždenkite kumpį folija ir kepkite dar apie 15-25 min. 150 laipsnių temperatūroje.
Iškepusį pjaustykite plonomis riekelėmis ir valgykite su mėgstamu garnyru.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 8 česnakų
- 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (džiovinti, malti)
- 5 kilogramai kiaulienos kumpio
- 1.5 valgomojo šaukšto druskos
- šiek tiek aliejaus
- 2 arbatiniai šaukšteliai raudonųjų pipirų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite jį su druska, pipirais bei čiobreliais.
Gautu mišiniu įtrinkite kumpį.
Dėkite kumpį į aliejumi pateptą kepimo skardą ir pašlakstykite kumpį aliejumi.
Kepkite apie 25 min. 200 laipsnių temperatūroje arba tiesiog kol temperatūra kumpio viduryje pasieks apie 70 laipsnių (temperatūrą galite pamatuoti tam skirtu termometru).
Tuomet išimkite iš orkaitės (jei bus daug riebalų, nupilkite juos), uždenkite kumpį folija ir kepkite dar apie 15-25 min. 150 laipsnių temperatūroje.
Iškepusį pjaustykite plonomis riekelėmis ir valgykite su mėgstamu garnyru.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą