Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- šiek tiek apelsinų (žievelė)
- 2 kilogramai arbūzų
- šiek tiek cinamono
- šiek tiek citrinų (žievelė)
- 200 gramų cukraus
- 3 vienetai kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 2 stiklinės vandens
- 3 valgomieji šaukštai grietinėlės
- šiek tiek druskos
- 200 gramų sviesto
- šiek tiek konjako
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla.
Tešla 1 valandą palaikoma šaltai.
Nulupti bei kubeliais supjaustyti arbūzai verdami, kol suminkštės.
Vėliau į košę beriama cukraus, citrinos rūgšties, cinamono, įtarkuojama citrinos žievelė, dar truputį pavirinama ir nukaitus ataušinama.
Įpilama konjako.
Išplakti kiaušinių baltymai įmaišomi į košę. Ji turi būti tirštoka.
Iškočiota tešla dedama į tortinę formą taip, kad uždengtų ir formos kraštus.
Ant tešlos sudedama arbūzų košė ir viršus apibarstomas trupiniais.
Trupiniams sumaišoma šaukštas sviesto, šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų. Viskas sutrinama tarp rankų.
Kepama 30—40 min.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- šiek tiek apelsinų (žievelė)
- 2 kilogramai arbūzų
- šiek tiek cinamono
- šiek tiek citrinų (žievelė)
- 200 gramų cukraus
- 3 vienetai kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 2 stiklinės vandens
- 3 valgomieji šaukštai grietinėlės
- šiek tiek druskos
- 200 gramų sviesto
- šiek tiek konjako
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla.
Tešla 1 valandą palaikoma šaltai.
Nulupti bei kubeliais supjaustyti arbūzai verdami, kol suminkštės.
Vėliau į košę beriama cukraus, citrinos rūgšties, cinamono, įtarkuojama citrinos žievelė, dar truputį pavirinama ir nukaitus ataušinama.
Įpilama konjako.
Išplakti kiaušinių baltymai įmaišomi į košę. Ji turi būti tirštoka.
Iškočiota tešla dedama į tortinę formą taip, kad uždengtų ir formos kraštus.
Ant tešlos sudedama arbūzų košė ir viršus apibarstomas trupiniais.
Trupiniams sumaišoma šaukštas sviesto, šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų. Viskas sutrinama tarp rankų.
Kepama 30—40 min.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą