Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 340 gramų ananasų (nuvarvinti, konservuoti)
- 100 mililitrų cukraus
- 2 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
- šiek tiek vyšnių (kokteilinės)
- 4 vienetai kiaušinių
- 1.5 stiklinės kvietinių miltų
- 130 mililitrų grietinėlės
- šiek tiek sviesto (kepimo formai ištepti)
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros. Patepkite sviestu 30 cm skersmens ir 4 cm aukščio kepimo formos vidų. Dugną ir šonus apibarstykite ruduoju cukrumi. Dugną išklokite ananasų griežinėliais, į tarpus dėti vyšnių puselių.
2. Plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri, tada įmaišyti grietinėlę. Ant mišinio išsijokite miltus, kepimo miltelius ir atsargiai, kruopščiai viską išmaišykite.
3. Į kepimo formą pamažu supilkite tešlą, stengdamiesi neišjudinti vaisių. Kepti 40 min., kol pyragas gerai iškils, gelsvai parus ir palietus bus elastingas.
4. Palikite jį vėsti formoje 5 min., tada išverskite į lėkštę, kad ananasai atsidurtų viršuje.
Naudojau kepimo formą, su nuimamu dugnu, nes iš jos lengviau ir gražiau išsiima pyragas.
Paprastas, greitas, pigus ir skanus pyragas.
INGREDIENTAI:
- 340 gramų ananasų (nuvarvinti, konservuoti)
- 100 mililitrų cukraus
- 2 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
- šiek tiek vyšnių (kokteilinės)
- 4 vienetai kiaušinių
- 1.5 stiklinės kvietinių miltų
- 130 mililitrų grietinėlės
- šiek tiek sviesto (kepimo formai ištepti)
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros. Patepkite sviestu 30 cm skersmens ir 4 cm aukščio kepimo formos vidų. Dugną ir šonus apibarstykite ruduoju cukrumi. Dugną išklokite ananasų griežinėliais, į tarpus dėti vyšnių puselių.
2. Plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri, tada įmaišyti grietinėlę. Ant mišinio išsijokite miltus, kepimo miltelius ir atsargiai, kruopščiai viską išmaišykite.
3. Į kepimo formą pamažu supilkite tešlą, stengdamiesi neišjudinti vaisių. Kepti 40 min., kol pyragas gerai iškils, gelsvai parus ir palietus bus elastingas.
4. Palikite jį vėsti formoje 5 min., tada išverskite į lėkštę, kad ananasai atsidurtų viršuje.
Naudojau kepimo formą, su nuimamu dugnu, nes iš jos lengviau ir gražiau išsiima pyragas.
Paprastas, greitas, pigus ir skanus pyragas.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą