REKLAMA
REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 1 vienetas citrinų
- 5 valgomieji šaukštai cukraus
- 750 gramų obuolių (rūgštūs)
- 1 vienetas kiaušinių (trynys)
- 500 gramų kvietinių miltų (persijoti)
- 3 valgomieji šaukštai pieno
- 1 valgomasis šaukštas manų kruopų
- šiek tiek druskos
- 125 gramai sviesto
- 2 valgomieji šaukštai romo
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į išsijotus miltus įtrinkite sviestą. Įberkite žiupsniuką druskos, 2 šaukštus cukraus, įmuškite kiaušinio trynį ir užminkykite tešlą. Ją sudėkite į indą, uždenkite plėvele ir dėkite mažiausiai pusvalandžiui į šaldytuvą. Taip ji sukietės ir paskui kočiojama nelips prie paviršiaus bei kočėlo.
Nutarkuokite citrinos žievelę. Obuolius nulupkite, išimkite sėklines, supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis, supilkite romą, likusį cukrų, cinamoną, manų kruopas bei citrinos žievelę. Išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Formą įdėkite į šaldytuvą. Iš šaldytuvo išimkite tešlą, atgnybkite jos maždaug 2 trečdalius ir iškočiokite apvalų
lakštą.
Formą išklokite tešla iki kraštų palikdami maždaug 2 cm. Gerai prispauskite pirštais. Perteklių nugnybkite. Tolygiai paskleiskite obuolių įdarą.
Likusią tešlą iškočiokite ir ja užklokite įdarą. Kraštus patepkite šaltu vandeniu ir sulipdykite su apatinio lakšto kraštais. Iš tešlos likučių išpjaustykite ornamentus, sudrėkinkite vandeniu ir prilipdykite prie pyrago. Pyrago viršuje išpjaukite tris angas ir viršų sudrėkinkite pienu. Kepkite 50 minučių.
Pastaba. Jokiu būdu nepamirškite pyrago viršuje išpjauti angų, kad pro jas galėtų išgaruoti drėgmės perteklius ir pyragas būtų trapus.
Labai tinka su plakta grietinėlė ir ledais - desertas, kuriam neįmanoma atsispirti.
Skanaus!
INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 1 vienetas citrinų
- 5 valgomieji šaukštai cukraus
- 750 gramų obuolių (rūgštūs)
- 1 vienetas kiaušinių (trynys)
- 500 gramų kvietinių miltų (persijoti)
- 3 valgomieji šaukštai pieno
- 1 valgomasis šaukštas manų kruopų
- šiek tiek druskos
- 125 gramai sviesto
- 2 valgomieji šaukštai romo
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į išsijotus miltus įtrinkite sviestą. Įberkite žiupsniuką druskos, 2 šaukštus cukraus, įmuškite kiaušinio trynį ir užminkykite tešlą. Ją sudėkite į indą, uždenkite plėvele ir dėkite mažiausiai pusvalandžiui į šaldytuvą. Taip ji sukietės ir paskui kočiojama nelips prie paviršiaus bei kočėlo.
Nutarkuokite citrinos žievelę. Obuolius nulupkite, išimkite sėklines, supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis, supilkite romą, likusį cukrų, cinamoną, manų kruopas bei citrinos žievelę. Išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Formą įdėkite į šaldytuvą. Iš šaldytuvo išimkite tešlą, atgnybkite jos maždaug 2 trečdalius ir iškočiokite apvalų
lakštą.
Formą išklokite tešla iki kraštų palikdami maždaug 2 cm. Gerai prispauskite pirštais. Perteklių nugnybkite. Tolygiai paskleiskite obuolių įdarą.
Likusią tešlą iškočiokite ir ja užklokite įdarą. Kraštus patepkite šaltu vandeniu ir sulipdykite su apatinio lakšto kraštais. Iš tešlos likučių išpjaustykite ornamentus, sudrėkinkite vandeniu ir prilipdykite prie pyrago. Pyrago viršuje išpjaukite tris angas ir viršų sudrėkinkite pienu. Kepkite 50 minučių.
Pastaba. Jokiu būdu nepamirškite pyrago viršuje išpjauti angų, kad pro jas galėtų išgaruoti drėgmės perteklius ir pyragas būtų trapus.
Labai tinka su plakta grietinėlė ir ledais - desertas, kuriam neįmanoma atsispirti.
Skanaus!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą