• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus (aš dedu 1 stiklinę)
  • 1 litras gervuogių (nevirtos)
  • 2 vienetai grietinės (riebi, indeliai)
  • 6 valgomieji šaukštai želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papuošimui - spalvota želė 2 - 3 spalvos (pasidaryti kietesnę) iš viso reiks 500.ml.
    Biskvitas.
    Yra šeimininkių kurios naudoja pirktinius bet man jie nepatinka - yra labai saldūs ir jei jau nusprendėt daryti šį tortą tai geriau nepatingėkit ir pačios išsikepkit.
    Jums reikės :
    apvalioje blėkoje išsikept biskvitą.
    Aš kepu iš 4 didelių kiaušinių,
    1 stiklinės miltų,
    1 nepilnos stiklinės cukraus,
    1 šaukštelis kepimo miltelų arba citrinų rugšties, geriamosios sodos.
    Pirmiausia pasidarom želė, kad ji būtų sustingus (kai ji atvėsta, į ją galime įmesti kelias sveikas gervuoges), vėliau želė supjaustom 1.5 cm pločio 1 cm aukščio kvadratėliais ir išdėliojame torto formos apačioje (aš naudoju 3-4 litrų dubenį).
    Tuomet užsimerkiame želatiną šaltame vandenyje. Išsikepame biskvitą (pima išplakam kiaušinius ir cukrų, vėliau dedam miltus ir kepimo miltelius). Kepam 200 C temeratūroje 40-30 min. Elektrinė greičiau kepa. Būkite virtuvėje kol keps, kad neperkeptų.
    Iškeptą biskvitą pjaustom į tris plonas dalis.
    Tada dedame į atskirą indą uogas, grietinę, cukrų ir išplakame.
    Tuomet pilame pakaitintą želatiną ir gerai išmaišome. Nedelsdami šią masę pilam atsargiai į dubenį su žele. Kad nepakiltų nuo apačios, įpylę 3 cm aukščio gervuogių ir grietinės mišinio, dedam biskvito sluoksnį ir taip kartojam kol liks vienas biskvito lapas pagrindui. Tada tortą dedam į šaldytuvą parai arba 12 valandų. Skanaus.

Autorius: Aistė Karpavičiūtė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus (aš dedu 1 stiklinę)
  • 1 litras gervuogių (nevirtos)
  • 2 vienetai grietinės (riebi, indeliai)
  • 6 valgomieji šaukštai želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papuošimui - spalvota želė 2 - 3 spalvos (pasidaryti kietesnę) iš viso reiks 500.ml.
    Biskvitas.
    Yra šeimininkių kurios naudoja pirktinius bet man jie nepatinka - yra labai saldūs ir jei jau nusprendėt daryti šį tortą tai geriau nepatingėkit ir pačios išsikepkit.
    Jums reikės :
    apvalioje blėkoje išsikept biskvitą.
    Aš kepu iš 4 didelių kiaušinių,
    1 stiklinės miltų,
    1 nepilnos stiklinės cukraus,
    1 šaukštelis kepimo miltelų arba citrinų rugšties, geriamosios sodos.
    Pirmiausia pasidarom želė, kad ji būtų sustingus (kai ji atvėsta, į ją galime įmesti kelias sveikas gervuoges), vėliau želė supjaustom 1.5 cm pločio 1 cm aukščio kvadratėliais ir išdėliojame torto formos apačioje (aš naudoju 3-4 litrų dubenį).
    Tuomet užsimerkiame želatiną šaltame vandenyje. Išsikepame biskvitą (pima išplakam kiaušinius ir cukrų, vėliau dedam miltus ir kepimo miltelius). Kepam 200 C temeratūroje 40-30 min. Elektrinė greičiau kepa. Būkite virtuvėje kol keps, kad neperkeptų.
    Iškeptą biskvitą pjaustom į tris plonas dalis.
    Tada dedame į atskirą indą uogas, grietinę, cukrų ir išplakame.
    Tuomet pilame pakaitintą želatiną ir gerai išmaišome. Nedelsdami šią masę pilam atsargiai į dubenį su žele. Kad nepakiltų nuo apačios, įpylę 3 cm aukščio gervuogių ir grietinės mišinio, dedam biskvito sluoksnį ir taip kartojam kol liks vienas biskvito lapas pagrindui. Tada tortą dedam į šaldytuvą parai arba 12 valandų. Skanaus.

Autorius: Aistė Karpavičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų