REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei esate pradedantysis virtuvėje, greičiausiai kaskart pjaustydamasis svogūną liejate ašaras.

Jei esate pradedantysis virtuvėje, greičiausiai kaskart pjaustydamasis svogūną liejate ašaras.

REKLAMA

Tačiau dėl šio patarimo, kuriuo dalijasi „Greatist“, galėsite mėgautis svogūno teikiamu skoniu patiekalams be jokių papildomų nemalonių pojūčių.

Tačiau pirmiausia išsiaiškinkime, kodėl svogūnai verčia mus verkti.

Skoningos, bet ašaras iššaukiančios daržovės per kelias sekundes priverčia mus ašaroti, nes jose yra molekulių, žinomų kaip aminorūgšties sulfoksidas. Kai juos pjaustote, molekulės išsiskiria ir susidaro rūgštis, kuri reaguoja su oru.

Taigi, kai tos dujos patenka į jūsų akį, jos reaguoja su vandeniu ir susidaro sieros rūgštis, kuri sukelia tą deginimo pojūtį akyse, kurio visi bijome.

Nors kai kurie bando apsisaugoti nuo šio nemalonaus jausmo ir ašarų, pjaustydami svogūnus dedasi plaukimo akinius, yra dar vienas, taip pat keistai atrodantis sprendimas, kuris gali tapti tikru išsigelbėjimu kaskart, kai prireikia supjaustyti svogūną.

Ir, kas geriausia, tai tikrai lengva, rašoma thesun.ie.

Tiesiog įdėkite duonos riekę į burną, kad ji iš dalies išsikištų, o tai sugers dirginančias dujas joms dar nepatekus į akis. Arba, jei planuojate pjaustyti svogūnus vėliau, prieš tai pabandykite juos užšaldyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų