REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasidalino paprastu sultingų čeburekų receptu: abejingų neliks

Šį receptą, kurį parodė TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjai, privalo išbandyti visi gerų čeburekų mėgėjai. Traškūs, sultingi ir labai aromatingi čeburekai su aviena nepaliks abejingų, todėl nepagailėkite nei laiko, nei pastangų ir pasigaminkite šį fantastišką patiekalą.

Šį receptą, kurį parodė TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjai, privalo išbandyti visi gerų čeburekų mėgėjai. Traškūs, sultingi ir labai aromatingi čeburekai su aviena nepaliks abejingų, todėl nepagailėkite nei laiko, nei pastangų ir pasigaminkite šį fantastišką patiekalą.

REKLAMA

Tešlai reikės:

500 g kvietinių miltų

1 arb. š. druskos

25 g aliejaus

250 ml karšto (apie 70 °C) vandens

Įdarui reikės:

600 g avienos kumpio (be riebalų)

150 g sūdytų lašinukų

600 g svogūnų

1 valg. š. druskos

Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų

Taip pat reikės:

Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Į plakiklio indą suberkite Išsijotus miltus, druską, supilkite aliejų, karštą (apie 70 °C laipsnių) vandenį ir gerai išmaišykite, kol visi ingredientai susijungs. Išimkite tešlą ir šiek tiek paminkykite rankomis, kad taptų vientisa. Susukite į kamuolį ir palikite „pailsėti“ bent pusvalandžiui.

Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite kapotą arba stambiai maltą avienos kumpį, smulkiai pjaustytus lašinukus, iki košės konsistencijos smulkintus svogūnus, druską bei pipirus ir viską labai gerai išmaišykite. Tam, kad svogūnai taptų saldesni ir ne tokie aštrūs, juos padalinkite į maždaug aštuonias dalis ir nuplikykite su karštu vandeniu. Mėsos įdarą galite paskaninti smulkintomis žolelėmis – kalendra arba petražolėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Pailsėjusią tešlą suskirstykite maždaug 60 g dydžio gabalėliais, suformuokite kamuoliukus ir leiskite jiems „pailsėti“ dar apie 10 minučių.

Iš „pailsėjusios“ tešlos kamuoliukų iškočiokite maždaug 20 cm skersmens blynus. Dėkite po gerą šaukštą įdaro ir paskirstykite ant vienos apskritimo pusės, palikdami apie 2 cm nuo krašto be įdaro. Kraštą truptį patepkite vandeniu ir perlenkite – tešla turi apgaubti mėsą, kad neliktų oro tarpų, o kraštus užspauskite šakutės pagalba. Taip suformuokite visus čeburekus ir padėkite juos 10 minučių į šaldiklį, kad atvėstų tešla. Paruoštus čeburekus kepkite iki 210–220 °C laipsnių įkaitintame aliejuje ne ilgiau kaip 2 minutes vis palaistant viršų, kad tolygiai iškeptų.

Visą gaminimo eigą ir daugiau virtuvės šefų patarimų išgirskite vaizdo įraše straipsnio pradžioje.

Laidą „Gardu Gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Gardu Gardu“.

tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų