REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie kiaušinius atrodo, kad žinome jau viską, tačiau už šio, vieno maistingiausio maisto produkto slepiasi ir grėsminga bakterija – salmonella. Kiaušinis – neatsiejamas ateinančių Šv. Velykų simbolis, todėl siekiant apsaugoti save ir šventės dalyvių sveikatą, raginame prisiminti, kaip saugiai apdoroti kiaušinius, jog būtu išvengta salmoneliozės užsikrėtimo.

Apie kiaušinius atrodo, kad žinome jau viską, tačiau už šio, vieno maistingiausio maisto produkto slepiasi ir grėsminga bakterija – salmonella. Kiaušinis – neatsiejamas ateinančių Šv. Velykų simbolis, todėl siekiant apsaugoti save ir šventės dalyvių sveikatą, raginame prisiminti, kaip saugiai apdoroti kiaušinius, jog būtu išvengta salmoneliozės užsikrėtimo.

REKLAMA

Visų pirma, nupirkto kiaušinio iškart plauti nereikėtų ir iki maisto ruošimo kiaušinius reikėtų laikyti neplautus, kadangi ant šviežio kiaušinio lukšto yra natūrali apsauginė plėvelė, kuri saugo kiaušinį nuo mikroorganizmų patekimo.

Vis dėl to, kad būtume užtikrinti kiaušinio sauga, kiaušinį prieš valgant reikėtų tinkamai termiškai apdoroti – rekomenduojama juos virti ne mažiau kaip 5 minutes, verdančiame vandenyje, kadangi Salmonella bakterija žūsta tik aukštoje temperatūroje.

REKLAMA
REKLAMA

Per kiek laiko reikia suvalgyti virtus kiaušinius?

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė pranešime spaudai, sako, kad didžiausias galvos skausmas po švenčių tampa maisto likučių sunaudojimas. O, po Velykų tradiciškai neretai lieka nemažai virtų kiaušinių, todėl prieš juos ruošiant – reikėtų žinoti jų galiojimo laiką.

REKLAMA

Virtų kiaušinių kambario temperatūroje nepatariama laikyti ilgiau kaip 2 paras, o šaldytuve – iki 3 parų. Todėl pasibaigus šventėms kiaušinių likučius reikėtų suvalgyti kaip įmanoma greičiau. O jeigu nenorite jų valgyti tiesiog vienų ar su duona bei majonezu – iš kiaušinių galima pasiruošti pačių įvairiausių patiekalų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų