REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Orams vis labiau vėstant, valgyti norisi sočiau. Darganotą dieną puikiai sušildys ir sotumo suteiks sriubos. TV3 laidos „La maistas“ šefai ir viešnia Natalija pristatė keletą visai skirtingų, bet labai gardžių sriubų receptų.

Orams vis labiau vėstant, valgyti norisi sočiau. Darganotą dieną puikiai sušildys ir sotumo suteiks sriubos. TV3 laidos „La maistas“ šefai ir viešnia Natalija pristatė keletą visai skirtingų, bet labai gardžių sriubų receptų.

REKLAMA

Laidos viešnia Natalija Kurganovė, MagicMint.lt tinklaraščio autorė, „La maistas“ žiūrovams pademonstravo, kaip pasiruošti miso sriubą su krevetėmis.

Pagrindiniai šios sriubos privalumai – ji greitai paruošiama, o ingredientai mažai termiškai apdorojami, taigi išlieka visi vitaminai.

Nuolatinis laidos šefas, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius, sako labiau mėgsta troškinius ar tirštesnes sriubas. Taigi, jis pasiūlė išsivirti sočią bulvienę su dešrelėmis, kurią pagardino čederio ir sūriu.

Kitas nuolatinis TV3 laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamino antienos sriubą su moliūgais ir pastarnokais.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau istorinės virtuvės žinovas sako, kad žmonės dažnai net nenorėdami sriubą šiek tiek sugadina – sriubos gamybai skiria mažai laiko ir ją gamina paskubomis.

REKLAMA

„Esame įpratę viską sumesti į puodą ir virti. Bet pirmiausia, mums reikia turėti skonį – žuvį ar mėsą, kaulus sultiniui. Jeigu turite vištą – verdame visą vištą, tik prieš tai ją reikia paskrudinti, kad sustiprintume jos skonį. O tada išsivirti sultinį“, – nurodo jis.

Dar vienas svarbus žingsnis, kurio negalima praleisti, daržovių sudėjimas į puodą eilės tvarka.

„Eiliškumo tvarka – nuo kiečiausios iki minkščiausios – sudėti daržoves. Tada sriuba bus labai aromatinga ir skani“, – patarė profesionalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų