REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Laida „Virtuvės istorijos“ (nuotr. Evaldo Rudžio/Tomo Petrovskio)

Stilisto Joringio Šato pavardė Lietuvos pramogų pasaulyje žinoma jau ne vienerius metus. Žinomas vyras ne tik akylai stebi mados pasaulio tendencijas ir padeda tinkamus drabužius pasirinkti garsenybėms, bet ir visada gali patarti, kas yra unikalu ir stilinga. O šio šeštadienio TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ Joringis ne tik pasidalins nepriekaištingo stiliaus paslaptimis, bet ir atskleis savo mitybos įpročius.

22

Stilisto Joringio Šato pavardė Lietuvos pramogų pasaulyje žinoma jau ne vienerius metus. Žinomas vyras ne tik akylai stebi mados pasaulio tendencijas ir padeda tinkamus drabužius pasirinkti garsenybėms, bet ir visada gali patarti, kas yra unikalu ir stilinga. O šio šeštadienio TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ Joringis ne tik pasidalins nepriekaištingo stiliaus paslaptimis, bet ir atskleis savo mitybos įpročius.

REKLAMA

Pas Iloną Juciūtę apsilankęs charizmatiškas stilistas J. Šatas, kaip ir kiekvienas laidos svečias, atskleis savo tris mėgstamiausius ingredientus, be kurių negali gyventi. Juos panaudodama Ilona turės sukurti patiekalą ir vėliau jį pagaminti kartu su laidos svečiu.

Paaiškėjus, jog mėgstamiausi J. Šato ingredientai yra labai lietuviški – bulvės, grietinė ir mėsa – Ilona stilistui pasiūlys pagaminti išties skanų, paprastą ir puikiai žiemos metu sušildantį patiekalą. Tai – bulvių sriuba su šonine, pupelėmis ir sūriu.

REKLAMA
REKLAMA

Joringis Šatas mėgsta lietuvišką maistą

Apie madą J. Šatas nuomone dalijasi tikrai dažnai. Tačiau koks jis yra tuomet, kai kalba pasisuka apie maistą ir virtuvę?

REKLAMA

Jau nuo pirmųjų laidos akimirkų taps aišku, kad nors madu guru savo įvaizdžiu neretai traukia akį ir stebina, virtuvėje jis visai kitoks – mėgsta skanų, paprastą ir lietuvišką maistą. „Visi gurmaniški patiekalai dėl manęs galėtų nė neegzistuoti. Aš esu lietuviškos virtuvės gerbėjas ir mėgstu itin paprastą maistą. Tikiuosi, kad ir šiandien čia sulauksiu kotletukų su bulvių koše“, – laidos pradžioje juoksis stilistas.

Tokie patiekalai Joringiui visuomet primena ir vaikystę. Anot vyro, lietuviški patiekalai jam kelia gražius sentimentus, nes būtent tokius valgius gamindavo jo mylima močiutė, kurios virtuvė jam iki šiol yra skaniausia.

REKLAMA
REKLAMA

„Savo namų virtuvėje aš esu labiau svečias nei šeimininkas... Norėčiau išmokti gaminti daugiau, o ypač noriu išmokti paruošti koldūnus – tokius, kokius gamindavo mano močiutė. Iš tiesų, nuo pat vaikystės valgiau ir mėgau bulves – man labai patiko įvairiausi blynai, cepelinai ir kugeliai. Močiutės blynai su mėsyte ir daug grietinės buvo tikrai kažkas nuostabaus“, – pasakos Joringis.

Lietuviai daugelio savo patiekalų neįsivaizduoja ir be grietinės. J. Šatas – ne išimtis. „Nevalgau nieko, kas yra aštru ir itin sūru – mėgstu visur naudoti grietinę, nes ji viską sušvelnina. Aš net į plovą deduosi daug grietinės, kad man jis taptų švelnesnio skonio! Tiesą sakant, man yra geriau, kai patiekalas yra su mažiau skonio, nei su daugybe prieskonių. Kuo paprasčiau, tuo skaniau“, – atviraus stilistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išrankus maistui

O koks yra juodasis J. Šato maisto produktų sąrašas? Kaip atskleis laidos svečias, dėl jo išrankumo, nuėjus į restoraną, jam dažnai tenka užsisakyti iš ...vaikų meniu!

„Maistui esu ganėtinai išrankus – labai daug ko nevalgau. Visai neseniai pradėjau valgyti midijas, bet daug kas priklauso nuo paruošto padažo. Austres ragavau vieną kartą gyvenime ir man to tikrai užteko...

Nekenčiu ridikėlių, o, pavyzdžiui, kitų dievinamų trumų kvapas man atsiduoda benzinu, todėl manęs nežavi ir jie. Juokinga, nes daugelis mano draugų galvoja, jog su manimi nueiti pavalgyti yra brangu, tačiau iš tiesų aš užsisakau iš vaikų meniu ir man yra gerai“, – juoksis vyras.

REKLAMA

Tiesa, laidoje Joringis ne tik atskleis savo namų virtuvės ir mitybos subtilybes, bet pasidalins ir gero stiliaus paslaptimi, kurią tikrai turėtų žinoti kiekvienas.

„Pagrindinė paslaptis – būti savimi. Nereikia vaikytis madų, kurias kažkas bando jums įteikti. Kai būsite savimi ir savimi pasitikėsite bei darysite taip, kaip jaučiate, kad reikia daryti, tada ir turėsite išskirtinį, savitą ir puikų stilių. Atsiminkite – nereikia savęs spausti į jokius rėmus“, – patars J. Šatas.

O kol Ilona ir Joringis šnekučiuosis bei gamins gardžią sriubą, kepsninių meistras Robertas Svetlauskas žiūrovams parodys, kaip pasigaminti tikrą itališką svajonę – makaronus su mėsos kukuliais!

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. tik per TV3

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų