REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį skobėte moliūgus? Kaip visi žinome, šventiniai moliūgai tinka ne tik namų puošimui – juos dar galima valgyti, įskaitant ir sėklas.

Šį savaitgalį skobėte moliūgus? Kaip visi žinome, šventiniai moliūgai tinka ne tik namų puošimui – juos dar galima valgyti, įskaitant ir sėklas.

REKLAMA

Tad kaip panaudoti moliūgų sėklas, užuot jas tiesiog išmetus į šiukšliadėžę? Maisto geriau nešvaistyti ir iš moliūgų sėklų pasigaminti gardžių užkandžių.

Viskas, ko reikės – tai palaistyti jas alyvuogių aliejumi ir druska, o tada paskrudinti orkaitėje. Štai viskas, ką apie tai reikia žinoti, rašoma dailystar.co.uk

Kaip atliekamas moliūgų sėklas paversti gardžiu užkandžiu

Orkaitę įkaitinkite iki 150°C. Tuomet išskobkite moliūgą ir sėklų neišmeskite. Sudėkite jas į kiaurasamtį ir gerai nuskalaukite. Kai nebeliks jokių lipnių moliūgo minkštimo likučių, sėklas išdžiovinkite ant popierinio rankšluosčio.

Tuomet jas galite sudėti ant kepimo skardos ir tolygiai paskirstyti. Truputį palaistykite alyvuogių aliejumi – pakaks poros valgomųjų šaukštų. Pasirinkite norimą pagardą – geriau paprastesnį, kad ir truputį jūros druskos, bet taip pat galima pridėti šiek tiek juodųjų ar aitriųjų pipirų. Jei norite saldžių moliūgo sėklų, pridėkite cukraus.

REKLAMA
REKLAMA

Skardą gerai pakratykite, kad visos sėklos pasidengtų pagardais. Orkaitėje skrudinkite 30 minučių, bet praėjus pusei laiko skardą išimkite ir dar kartą pakratykite. Štai ir viskas, jau galite mėgautis savo skrudintomis moliūgų sėklomis!

Jomis galite užkandžiauti arba gardinti įvairius patiekalus. Rekomenduojame išbandyti salotas su moliūgų sėklomis arba jas dėti į humusą ar pesto padažą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų