REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virtuvės šefas teigia, kad visi neteisingai lupame česnakus, nes galiausiai jų išmetame per daug, o teisingas būdas visiškai nepalieka atliekų ir jį lengva atlikti.

Virtuvės šefas teigia, kad visi neteisingai lupame česnakus, nes galiausiai jų išmetame per daug, o teisingas būdas visiškai nepalieka atliekų ir jį lengva atlikti.

REKLAMA

Česnakas yra universali daržovė, naudojama kaip prieskonis viso pasaulio patiekalams. Tačiau, nesvarbu, ar kelias skilteles dedate į makaronų patiekalą, ar kepate česnakinę duoną, ar naudojate jį kariui, sriuboms ar makaronams gardinti, matyt, lupate jį neteisingai.

Neišmeskite česnako lukštų

Kaip teigia vienas virtuvės šefas, yra būdas, kaip panaudoti kiekvieną česnako galvutės dalį, kad nereikėtų išmesti nė vienos  ir tai padaryti labai paprasta, rašo mirror.co.uk.

Pasak Londone gyvenančio virtuvės šefo ir miesto sodininko Alessandro, kuris „TikTok“ publikuoja vaizdo įrašus, kiekvienos česnako skiltelės lukštai yra valgomi, todėl jei visą laiką juos išmetėte, vadinasi, česnakus ruošėte neteisingai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau vien tai, kad ji valgoma, nereiškia, kad į kiekvieną patiekalą galite dėti visą česnako skiltelę su lukštu. Alessandro pasidalijo vaizdo įrašu „TikTok“, kuriame žiūrovams tiksliai papasakojo, ką reikėtų daryti su česnako lukštais, kad jie virstų skaniu prieskoniu, kuris, pasak šefo, nuostabiai tinka ant traškučių.

REKLAMA

Viskas, ką jums reikia padaryti, tai surinkti česnakų ir svogūnų lukštus, jei jų turite ir nuplauti juos švariu vandeniu, po to nusausinti švariu virtuviniu rankšluosčiu. Tada sudėkite ir paskleiskite lukštus ant kepimo skardos ir pašaukite jas į 160°C temperatūros orkaitę maždaug penkioms minutėms.

Kai jos taps traškios, išimkite jas iš orkaitės ir suberkite į trintuvą, kuriame jas reikės sumalti į smulkius miltelius. Tada sumaišykite sumaltus lukštus su druska, pipirais, saldžiosios paprikos ir aitriosios paprikos milteliais, kad pasigamintumėte naminį prieskonių mišinį.

REKLAMA
REKLAMA

Šį receptą taip pat galima pritaikyti pagal savo skonį, todėl paprikos ir aitriosios paprikos miltelius galite pakeisti bet kokiu norimu prieskonių deriniu.

Jei prieskonių gamyba atrodo per daug sudėtingas procesas, suvalgę kepsnį galite pasigaminti naminio sultinio iš česnakų lukštų ir kaulų, likusių nuo mėsos. Paprasčiausiai sumeskite lukštus ir kaulus į puodą su prieskoniais, prieskoninėmis žolelėmis, daržovėmis ir vandeniu, palikite virti kelias valandas ir tada perkoškite.

Ar jūs manote, kas jūsų auditorija tokie pat debilai kaip ir jūs? Ir toliau savo nuplautus lukštus sausinkite virtuviniu rankšluoščiu, sėkmės! Nepamirškit išgerti vaistų ir nunešti jų redaktoriui prieš viešinant tokias nęsamones!
Mūsų žemėje viskas auga mūsų sveikatai mūsų kūnui sveikatinti taip pat ir nuodyti.Viskas priklauso nuo žinių,noro saugiti savo kūną ,sveikatą .Bet beraščiau,tinginiai laukia kad uū juos kažkas kutas tai padarys.Deja tik kiekvieno pačio rankose sveikata,gyvybė,tiek dvasinė tiek fizinė.Per daug analfabetų,tinginių priveisė kuriem net pasiūlius išvirtą kiaušinį paklausia ar nuluptas ir jei nenuluptas tai mesk per tvorą gyvūnam.Tad tokie tad ir rašo neadekvačius komentarus.
Debilizmo viršūne
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų