REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 „Vičiūnų restoranų grupės“ užsakymu atlikto tyrimo duomenys parodė, kad Lietuvos restoranų lankytojai nori valgyti šviežią, restorano virtuvėje gaminamą maistą.

 „Vičiūnų restoranų grupės“ užsakymu atlikto tyrimo duomenys parodė, kad Lietuvos restoranų lankytojai nori valgyti šviežią, restorano virtuvėje gaminamą maistą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžioji dalis – 86 proc. apklaustųjų teigė, kad rinkdamiesi maitinimo įstaigą jie atsižvelgia į tai, ar maistas ruošiamas vietoje. Be to, apklausa atskleidė ir didelį restoranų klientų patiklumą – didelė dalis žmonių atsakė tikintys, kad visas arba didžioji dalis maisto jų pamėgtuose restoranuose gaminama čia pat, restorano virtuvėje.

REKLAMA

Lietuvoje restoranuose bent kartą per mėnesį apsilanko 27 proc. apklaustųjų, 2–3 kartus per mėnesį užsuka 36 proc. Bent kartą per savaitę maitinimosi įstaigose valgo 28 proc. apklaustųjų, o kasdien ar beveik kasdien – 9 proc.

Pusė apklaustųjų restoraną renkasi pagal kainą – jiems svarbios taikomos nuolaidos ir akcijos. Kitai pusei apklaustųjų tiek pat svarbus yra ir maisto skonis. Dar 44 proc. pabrėžė patrauklių kainų svarbą, o 43 proc. – galimybę užsisakyti mėgstamus patiekalus.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien matome, kad klientai įvertina mūsų pastangas tiekti šviežią maistą, kuris gaminamas mūsų restoranų virtuvėse. Greičiausiai esame vienintelis maitinimo tinklas Lietuvoje, kuris dar išsaugojo tokį maisto gamybos būdą. Kokybės nepaaukojome dėl pelno. Mat ekonomikos spaudimas mažinti maisto kainas kitus maitinimo tinklus privertė gaminti maistą centralizuotai, dideliuose gamybos cechuose, kur jis užšaldomas ir išvežiojamas į Lietuvos restoranus, o juose tik atšildomas. Mūsų maisto šviežumas dėl to nenukentėjo, daugiau pastangų dedame ir į gamybos proceso priežiūrą visoje Lietuvoje, nes kiekvienoje virtuvėje dirba vis kitas virėjas“, – sako „Vičiūnų restoranų grupės“ kokybės vadovas.

Jis apgailestavo, kad ne visų didžiųjų restoranų tinklų lankytojai atskiria, ar jiems ant stalo patiekiamas šviežias maistas, ar pašildyti pusgaminiai. A. Furmanavičius patarė atkreipti dėmesį, per kiek laiko atnešamas patiekalas ir kiek namuose reikėtų laiko jam paruošti – jei sudėtingai gaminamą patiekalą klientas gauna gana greitai, tai turėtų priversti suabejoti. Restoranų lankytojų tyrimą „Vičiūnų restoranų grupės“ užsakymu atliko „Spinter tyrimai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų