REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Simona Burbaitė (nuotr. ZUZA ) (nuotr. asm. archyvo)

tv3.lt naujienų ir pramogų portalas pristato naują straipsnių ciklą, kuriame žymios moterys dalinsis savo sveikos gyvensenos patarimais, taip bandydamos padėti kitoms/kitiems atsikratyti nereikalingo svorio. Savo figūra besirūpinančios moterys taip pat pasiūlys receptus, leisiančius pasigaminti ne tik sveiką, mažai kalorijų turintį, tačiau ir skanų patiekalą.

9

tv3.lt naujienų ir pramogų portalas pristato naują straipsnių ciklą, kuriame žymios moterys dalinsis savo sveikos gyvensenos patarimais, taip bandydamos padėti kitoms/kitiems atsikratyti nereikalingo svorio. Savo figūra besirūpinančios moterys taip pat pasiūlys receptus, leisiančius pasigaminti ne tik sveiką, mažai kalorijų turintį, tačiau ir skanų patiekalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo pagrindinėmis gyvenimo ir mitybos taisyklėmis pasidalino ,,Mis Lietuva 2013“ 1 – oji vicemis ir ,,Mis Visatos 2013” dalyvė Simona Burbaitė, kuri išduoda, jog pagrindinis principas – jausti saiką.

REKLAMA

„Dažniausiai nuo stalo stengiuosi pakilti dar tuomet, kai nesijaučiu visiškai soti. Taip pat stengiuosi valgyti reguliariai maždaug 5 kartus per dieną (3 normalūs valgiai ir 2 užkandžiai), o tarp valgymų darau trijų valandų tarpą. Be to, vaisius, kruopas ir duoną stengiuosi valgyti pirmoje dienos pusėje, o antroje renkuosi daržoves (šviežias ir garintas). Labai svarbu ir maisto įvairovė, kad organizmas gautų kuo daugiau naudingų medžiagų“, - dalinasi gražuolė. Vis dėlto grožio konkursuose apdovanota mergina, toliau puikiai siekianti tiek modelio, tiek fotomodelio karjeros, sutinka, kad, norint atsikratyti papildomų kilogramų, svarbiausia suderinti mitybą ir sportą.

REKLAMA
REKLAMA

„Nepakaks vien tik nieko nevalgyti ir nesportuoti, kad būtum liekna ir sveika, lygiai taip pat kaip nepakaks vien tik sportuoti, o valgyti viską, kas pakliūva iš eilės. Tarp šių dalykų turi būti balansas, tik tuomet įmanoma pasiekti rezultatų.

Esu išbandžiusi ne vieną dietą, bet patikėkite manimi – jos visos buvo nesėkmingos ir, tik supratus sveiko gyvenimo būdo naudą, man pavyko pasiekti norimų rezultatų. Dietomis, deja, nebetikiu, nes jos neatveda prie gražios ir sveikos išvaizdos – tik nualina organizmą. Ir prieš kiekvieną naują dietą pasikartojančios „paskutinės vakarienės“ (kai atrodo, kad daugiau tokio maisto niekada gyvenime nebegalėsi valgyti, tad prisivalgai iki tol, kol sunku pakilti nuo stalo ir skauda pilvą) taip pat duoda šoką mūsų kūnui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors pati negaliu pasigirti greita medžiagų apykaita, mano darbas reikalauja nepriekaištingos kūno formos, tad maistą prisižiūrėti privalau, bet, kaip ir minėjau, tą darau sveikos mitybos pagalba ir sportu“, - pasakoja Simona, kuri patarimus, ką ir kaip reikia valgyti, dalina savo sveikos mitybos tinklalapyje simonaburbaite.com.

Kaip mergina teigia, ji valgo tai, kas jai skanu, tačiau taip pat labai klausosi savo kūno. O, jei norite pasisaldinti gyvenimą, tai turėtumėte daryti atsižvelgiant į malonumą ir kokybę. „Išsirinkite patį skaniausią ir ,geriausia, patį mažiausią desertą ir mėgaukitės“, - šypsosi Simona.

REKLAMA

Simonos receptas:

„Norėčiau pasidalinti dailių formų receptu su saldžiąja bulve (valgomasis batatas), šparagais, keptomis krevetėmis ir kuskusu. Norėčiau atkreipti dėmesį, jog labai pamėgau saldžią bulvę, patinka ir jos skonis, ir savybės – saldžiosiose bulvėse yra beta karotino, gausu antioksidantų, priešuždegiminių ir cukraus kiekį kraujyje reguliuojančių medžiagų. Taip pat vitaminų A,C, E, K ir B6, taip pat mineralinių medžiagų – cinko, geležies, vario, kalcio, magnio, kalio ir niacino. Tad saldžia bulve skaninu tiek patiekalus, tiek valgau ją vieną“, - pasakoja modelis.

REKLAMA

Jums reikės: 2 saujų šparagų (gali būti ir šaldyti), 1/3 saldžiosios bulvės (aš jos nelupu), 1/3 cukinijos. Sauja kuskuso, sauja šaldytų (arba šviežių) krevečių, 1 kiaušinis. Karis, kietasis sūris .

Kaip gaminti:

Pirmiausia paruoškite kepimo skardą – išklokite ją kepimo popieriumi arba alyvuogių aliejumi. Ant jos išdėkite pjaustytą griežinėliais cukiniją, saldžiąją bulvę ir šparagus. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.

Keptuvėje pakepinkite krevetes kartu su kariu, tuomet įmuškite 1 kiaušinį, viską sumaišykite ir pakepkite dar 5 minutes. Dubenyje suberkite kuskuso kruopas ir užvirę vandenį užpilkite ant jų (pagal instrukciją). Palaikykite 10 minučių, kol kruopos išbrings ir bus tinkamos valgyti. Viską patiekite lėkštėje, kol dar šilta, o, jei patinka, ant viršaus apibarstykite kietąjį sūrį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų