REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visceraliniai riebalai kelia ypatingą susirūpinimą, nes jie yra giliai pilvo ertmėje, užpildydami tarpą tarp gyvybiškai svarbių kūno organų. Efektyviausias būdas juos deginti yra dieta ir mankšta. Vienas reguliariai vartojamas vaisius gali padėti efektyviai  deginti vidaus organų riebalus.

Visceraliniai riebalai kelia ypatingą susirūpinimą, nes jie yra giliai pilvo ertmėje, užpildydami tarpą tarp gyvybiškai svarbių kūno organų. Efektyviausias būdas juos deginti yra dieta ir mankšta. Vienas reguliariai vartojamas vaisius gali padėti efektyviai  deginti vidaus organų riebalus.

REKLAMA

Visceraliniai riebalai, kurie dažniau būdingi vidutinio amžiaus žmonėms, apgaubia gyvybiškai svarbius organus, esančius pilvo srityje. Ši būklė dažnai laikoma neišvengiamu senėjimo faktu, tačiau ji yra pagrindinė įvairių gyvybei pavojingų sveikatos problemų priežastis. Dieta yra puikus būdas reguliuoti visceralinius riebalus, o ypač vienas vaisius turi stiprų poveikį, rašo express.co.uk.

Mėlynės padeda gerinti kraujotaką, stiprina imuninę sistemą

Tyrimai rodo, kad mėlynės padeda gerinti kraujotaką, stiprina imuninę sistemą ir padeda išlaikyti sveiką cukraus kiekį kraujyje. Viename tyrime su žiurkėmis mokslininkai nustatė, kad mėlynės taip pat gali padėti sudeginti pavojingus riebalus aplink pilve esančius organus. Savo eksperimentui tyrėjai graužikus 90 dienų maitino mėlynėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Lyginant su kontroliniais graužikais, tie, kurie buvo šeriami mėlynėmis, neteko daug pilvo riebalų. Mokslininkai mano, kad tai gali būti antioksidantų, turinčių įtakos gliukozės ir riebalų metabolizmui, rezultatas.

REKLAMA

E. Mitchell Seymour iš Mičigano universiteto Širdies apsaugos tyrimų laboratorijos pranešime spaudai sakė: „Mėlynės pakeitė kai kuriuos rodmenis, net jei buvo laikomasi riebios dietos“. Mėlynės ne tik padeda deginti visceralinius riebalus, jos taip pat gali padėti sumažinti aukštą cholesterolio kiekį.

Steven Bolling iš Mičigano universiteto pridūrė: „Vaisių ir daržovių valgymo nauda buvo gerai ištirta, tačiau mūsų išvados dėl mėlynių rodo, kad jose esančios cheminės medžiagos, tokios kaip antocianinai, realiai gali pagerinti sveikatos būklę“. Atskira tyrimų linija parodė, kad vaisiai taip pat gali sumažinti trigliceridų kiekį ir pagerinti cukraus kiekį kraujyje.

REKLAMA
REKLAMA

Mėlynės yra plačiai žinomos dėl nepaprastai didelio antioksidantų kiekio. Šie flavonoidai yra ypač veiksmingi, kovojant su uždegimais organizme.

Kodėl visceraliniai riebalai yra pavojingi?

Visceralinių riebalų susidarymą lemia hormonai ir genetika. Riebalinės ląstelės, esančios pilvo ertmėje, yra biologiškai aktyvios. Štai kodėl visceraliniai riebalai sutrikdo normalią įvairių organizmo hormonų pusiausvyrą ir funkcionavimą.

Riebalai išskiria chemines medžiagas, kurios padidina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, pažeisdamos ląstelių jautrumą insulinui, kelia kraujospūdį ar didina kraujo krešėjimą. Viename tyrime mokslininkai rašė: „Mėlynėse yra daug fitocheminių medžiagų, įskaitant gausius antocianino pigmentus.

Iš visų fitocheminių medžiagų variantų antocianinai tikriausiai daro didžiausią įtaką sveikatos funkcijoms. Epidemiologiniai tyrimai sieja reguliarų, vidutinį mėlynių ir (arba) antocianino vartojimą su sumažėjusia širdies ir kraujagyslių ligų, mirties ir 2 tipo diabeto rizika, taip pat su geresniu svorio palaikymu ir neuroapsauga. Vieningai sutariama, kad besąlygiškai galima rekomenduoti reguliariai vartoti prinokusias mėlynes“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų