REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Šį vakarą sostinėje duris atvėrė pirmasis Lietuvoje marokietiškos virtuvės restoranas „Maghrib“. Šventinio vakaro metu susirinkę svečiai galėjo paskanauti egzotiškų marokietiškų valgių, pasiklausyti autentiškos muzikos, susipažinti su Maroko kultūra ir tradicijomis.

 Šį vakarą sostinėje duris atvėrė pirmasis Lietuvoje marokietiškos virtuvės restoranas „Maghrib“. Šventinio vakaro metu susirinkę svečiai galėjo paskanauti egzotiškų marokietiškų valgių, pasiklausyti autentiškos muzikos, susipažinti su Maroko kultūra ir tradicijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbinta restorano įkūrėja Kristina Nargėlaitė neslėpė, kad šis restoranas – sena jos svajonė. „Seniai svajojau apie restoraną. Labai mėgstu gaminti, man virtuvė yra viskas. Prieš dvejus metus lankydamasi Maroke susipažinau su marokiečiu, prasidėjo mūsų meilės istorija, kuri jau baigėsi, bet meilė Marokui išliko.“

REKLAMA

Į Lietuvą mergina grįžo susižavėjusi Maroku, jo tradicijomis. Kurį laiką Kristina mąstė vėl išvažiuoti pagyventi į Maroką, tačiau mieliau nusprendė dalelę jo atsivežti čia.

Baimė, kad restoranas gali bankrutuoti jaunos verslininkės negąsdina. Kaip tikino Kristina, ją nugalėti padėjo septynerių metų darbo patirtis įmonių mokymų vadove. „Per tuos septynerius metus labai daug visko išklausiau: motyvacinių seminarų, perskaičiau daug tokio pobūdžio knygų. Visada tikėjau savo idėja.“

REKLAMA
REKLAMA

Restorano interjerą pradedanti verslininkė kūrė pati bei padėdama draugų. Autentiškus baldus, indus Kristina atsivežė tiesiai iš Maroko. „Atsigabenti daiktus, reikalingus restoranui, buvo labai sunku. Nuvykus į Maroką ir išėjus rinktis daiktų išgirsdavau trigubas kainas. Tuomet likdavau namie, o mano draugai marokiečiai nupirko viską, ko man reikėdavo. Linksmoji dalis buvo daiktų nusigabenimas į Lietuvą. Visa tai užtruko tris mėnesius“, – pasakojo Kristina.

Maroko virtuvės paslaptis Kristinai atskleidė viena marokietė, kuri merginą priėmė gyventi į savo šeimą. Mergina svetimoje šalyje taip pat lankė maisto gaminimo kursus, kuriuose sužinojo daug marokietiškos virtuvės subtilybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiems, kurie nori pajausti tikrą marokietiškos virtuvės dvasią, Kristina siūlo paragauti tadžinų. „Tai yra troškiniai, gaminami su įvairiausiomis daržovėmis, marokietiškais prieskoniais: imbierais, šafranais, raudonąja paprika, juodaisiais pipirais. Svarbiausias dalykas, ko mes nebeturime Lietuvoje, tai kad Maroke žmonės visi kartu susėda prie stalo valgyti. Jie pasideda vieną didelį tadžiną ant stalo, atidengia dangtį ir visa šeima, susėdus aplink stalą, valgo iš vieno didelio indo. Maroke šeimos narius sieja labai stiprus ryšys“, – apie Maroko tradicijas pasakojo Kristina ir pridūrė, kad savo restorane maisto pagalba bandys suartinti vienas nuo kito nutolusius žmones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų