• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiam indiškam skanumynui reikia:

~525ml vandens

300g cukraus

0,5 šaukštelio tarkuoto muskato

0,25 šaukštelio maltų gvazdikėlių

100g razinų

150g susmulkintų džiovintų figų

150g supjaustytų džiovintų datulių

150g avinžirnių miltų

165ml vandens bundžiams

125g susmulkintų riešutų [lazdyno, migdolų arba pistacijų]

75g kokoso drožlių

aliejaus kepimui

REKLAMA
REKLAMA

mano modifikacijos: gaminau iš pusės kiekio, figų neturėjau, todėl dėjau daugiau datulių ir razinų, riešutus naudojau žemės.



Gaminimo procesas:

REKLAMA

vandenį, cukrų, prieskonius ir džiovintus vaisius virti kartu kol suminkštės datulės ir skystis pasidarys tiršto padažo konsistencijos. Žodžiu, turit gauti tokį kaip sirupą.

Toliau, gaminam bundžius: dubeny sumaišom avinžirnių miltus ir vandenį. Tešla turi būti tiršta, tokia, kad pro samtį ar rėtį didelėm skylutėm lįstų "makaroniukai" :) jei per skysta, dedam daugiau miltų, jei atvirkščiai - pilam vandens.

Įkaitinam aliejų, pro rėtelį ar samtuką išspaudžiam trumpučius "makaroniukus", arba, kitaip, pailgintus taškelius, visas aliejaus paviršius turi jais pasidengti. Kepam kelias minutes, kol tampa geltonai auksinės spalvos. Atsargiai - nesudeginkit.

Iškepus vienai porcijai, kepam kitą - kol baigias tešla.

Iškepusius bundžius sumaišom su pasiruoštu sirupu, smulkintais riešutais, kokoso drožlėm. Sudrėkintom rankom suformuojam rutuliukus. Gaminant iš viso kiekio gaunas apie 16.



Skanaus :)

Šaltinis: Harė Krišna. Vegetariniai valgiai.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų