REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Žygimantas Daukintis (nuotr. asm. archyvo)

Vasarą lietuviškas pajūris neatsigina pramogų ištroškusių turistų. Norint rasti nakvynę, kambarius rezervuoti tenka likus bent kelioms savaitėms prieš viešnagę. Tuo tarpu šaltuoju laikotarpiu čia tyku.

8

Vasarą lietuviškas pajūris neatsigina pramogų ištroškusių turistų. Norint rasti nakvynę, kambarius rezervuoti tenka likus bent kelioms savaitėms prieš viešnagę. Tuo tarpu šaltuoju laikotarpiu čia tyku.

REKLAMA

Anot uostamiestyje gyvenančio barmeno Žygimanto Daukinčio, jaunatviškų linksmybių trūkumas tampa opia problema: „Klaipėdiškiai nuolat „bamba“, kad nėra, kur nueiti“.

Tai – bene pagrindinė priežastis, kodėl ne viename čempionate įvertintas barmenas nutarė palikti svajonių miestu vadinamą Dubajų ir sugrįžti gyventi į Lietuvos pajūrį. Būtent čia jis ir pradėjo barmeno karjerą, kurią šiandien drąsiai vadina savo aistra.

Apie gyvenimą kitoje baro pusėje Žygimantas galėtų pasakoti valandų valandas. Įsimintiniausia pasakojimo dalis – sėkmė garsiame miksologijos čempionate. Čia sudalyvavęs jis suprato, kad gyvenimas bare tai ne vien vakarėliai, moterys, dėmesys, muzika ir žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai – didžiulė istorija tavo rankose: gėrimai, kurie yra brandinti ilgiau nei aš gyvenu, skonių apsijungimas ir žaismas tarpusavyje. Pradedi jausti tikrą „kaifą“, kai gurkštelėjus kokteilio gali išvardinti visus keturis, penkis ar net daugiau ingridientų“, – tikina barmenas.

REKLAMA

Minėtame čempionate jam pavyko patekti į geriausiųjų Lietuvos barmenų, kurie atstovavo šalį Baltijos šalių finale, gretas. „Tuomet supratau, kad verta išnaudoti visas atsiradusias galimybes ir kurti karjerą būtent šioje sferoje“, – prisimena Žygimantas.

Atsidūrė Dubajuje

Tačiau vien tarptautiniu čempionatu jo kelionės nesibaigė. „Vis nugirsdavau kalbų, kad Dubajuje labai trūksta barmenų. Ten baro specialistai labai vertinami. Ypač europiečiai. Tačiau rimtai į tai nežiūrėjau, kol nesulaukiau sudominusio pasiūlymo“, – pasakoja barmenas.

REKLAMA
REKLAMA

Laikui bėgant Žygimantas visgi atsidūrė Dubajuje. Čia pakliuvo lietuvio, kuris vadovavo milžiniškam projektui aukščiausiame pasaulio viešbutyje „JW Marriott Marquis“, dėka. Barmenas buvo pakviestas atvykti į pagalbą projekto įgyvendinimo darbuose.

Nuvykęs į didžiausią Jungtinių Arabų Emyratų miestą, Žygimantas nepraleido progos užsidirbti vietiniuose baruose. Bene svarbiausiu pasiekimu jis laiko įsidarbinimą kompanijoje, kurioje įgavo daugiausiai patirties. Tai – „Coctail-Kitchen“ restoranas/kokteilių baras.

„Teko praeiti keletą interviu etapų, kad darbdaviai galėtų įsitikinti, jog atitinku jų standartus. Visgi tai – vienas ryškiausių vardų Dubajuje. Gėrimai, maistas, kokteiliai, aptarnavimas – aukščiausia kokybė, kokią kada teko matyti“, – aiškina pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo įrašas:

Kolegos – priklausomi nuo narkotikų

Čia Žygimantui teko susidurti su akibrokštu. Paaiškėjo, kad jo baro kolegos buvo ilgus metus priklausomi nuo narkotikų.

„Pasirodo, šie žmonės labai gerai išmano chemiją. Žino, kas su kuo ir kaip veikia, dera. Tad išradinėdavome savo pačių skonius“, – pasakojimą tęsia barmenas.

Per naktį 7-8 „chemikai“ pagamindavo po 1000-1200 kokteilių. Net gi rengdavo specialias paskaitas klientams. Pasakodavo jiems apie gėrimų kultūrą ir istoriją. Nors Žygimantas greitai pamilo savo veiklą, sulaukęs intriguojančio skambučio iš Lietuvos, nusprendė ją palikti.

„Jie pristatė savo idėją, parodė patalpas, kuriose dabar jau įrengtas „Rocca & Ella“ naktinis klubas. Sakė, kad reikia žmogaus, kurį visas šis reikalas „vežtų“. Tą pačią minutę, kuomet pamačiau nuotraukas, supratau, kad man reikia prie jų prisijungti“, – atskleidžia Žygimantas.

REKLAMA

Į Lietuvą iš spalvingojo Dubajaus sugrįžusio vaikino bičiuliai nesiliauja klausinėti – „Kodėl į Klaipėdą, o ne į sostinę?“. Barmenas turi tvirtą atsakymą – jis be galo myli savo kraštą bei tiki, kad ir čia gali pasiekti aukštumų savo srityje.

„Mane džiugina tai, kad viskas, ką mes ruošiamės parodyti naujame bare, yra unikalu. Vien jau tai, kad turėsime europietišką išmanų meniu, kuris klientams ne tik nurodys kokteilių pasirinkimus, bet ir pademonstruos kaip jie yra gaminami. Tai reiškia, kad lankytojai kur kas smagiau praleis laiką ir patys pasisems žinių“. – pirmosios darbo dienos šeštadienį duris praversiančiame naktiniame klube nesulaukia barmenas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų