REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paryžiuje šurmuliuoja prestižinis virėjų konkursas „Bocuse D'or“ ir jo finale grumiasi aštuoni geriausi šefai. Visi jie ir taip darbuojasi prestižiniuose, „Michellin“ žvaigždėmis apdovanotuose restoranuose, tačiau šio iššūkio atsisakyti negalėjo.

Paryžiuje šurmuliuoja prestižinis virėjų konkursas „Bocuse D'or“ ir jo finale grumiasi aštuoni geriausi šefai. Visi jie ir taip darbuojasi prestižiniuose, „Michellin“ žvaigždėmis apdovanotuose restoranuose, tačiau šio iššūkio atsisakyti negalėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per penkias valandas su dviejų asistentų pagalba jie turėjo kuo išmoningiau paruošti omaro užkandėlę ir pagrindinį jautienos patiekalą aštuoniems žmonėms. Tačiau šiame konkurse vertinama ne tik gaminimo technika, patiekalo pristatymas bei skonis, bet ir tai, ar švarią virtuvę jie palieka po darbo. 

REKLAMA

„Juk svarbiausia patiekalo dvasia, jo aromatų balansas, kaip patiekalas atrodo ir ar nuosekliai jis pagamintas. Tai turi būti kūrinys“, - apie pagrindinę šefo misiją kalba konkurso „Bocuse D'or“ prezidentas Regis Marconas.

Kol aštuoni konkurso dalyviai kūrė savo šedevrus, kiti prezidento Emmanuelio Macrono buvo pakviesti į prašmatnų priėmimą prezidentūroje. Jis dėkojo šefams už tai, kad savo talentu garsina Prancūziją. 

REKLAMA
REKLAMA

„Jūs esate meistrai, netgi pasakyčiau priartėję prie menininkų. Ir tai tikra tiesa, nes gamindami jūs kuriat“, - sako Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.

Šiuo metu geriausiojo pasaulio šefo titulas priklauso amerikiečiui. Juo jis galės džiaugtis dar dvejus metus, kuomet 2019-aisiais Lione vyks naujas konkursas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų