REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjus šaltajam sezonui, karšti gėrimai tampa labai populiarūs. Ne išimtis – kvapni kava, be kurios dažnas neįsivaizduoja ir savo kasdienybės. Tad kaipgi paruošti kavą, lyg šią būtų pagaminęs profesionalus barista?

Atėjus šaltajam sezonui, karšti gėrimai tampa labai populiarūs. Ne išimtis – kvapni kava, be kurios dažnas neįsivaizduoja ir savo kasdienybės. Tad kaipgi paruošti kavą, lyg šią būtų pagaminęs profesionalus barista?

REKLAMA

Anot Gyčio Šapokos, „Coffee Hill Anykščiai“ vadovo, reikia vadovautis keliomis paprastomis taisyklėmis. O pasirinkti produktai ir žiupsnelis fantazijos – atneš norimą ir puikų rezultatą.

„Kavos gaminimų būdų yra labai įvairių. Vieni mėgsta itin karštą, kiti itin stiprią, na, o treti – lengvą ir aromatizuotą kavą.

Tačiau, kad ir kokia būtų Jūsų favoritė – atidžiai rinkitės kavos gėrimo ingredientus. Pirmiausia – maltos kavos ar pupelių rūšį.

Taip pat, vandens temperatūrą bei pieno riebumą. Norintiems įdomesnio skonio – prieskonius.

Mano asmeninis patarimas – kaskart išbandyti vis naują gaminimo būdą. Šįkart, artėjant Kalėdoms, rekomenduoju Anykščiuose pamėgtą kalėdinę kavą su cinamonu ir muskato riešutu“, - šypsojosi G. Šapoka.

REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės:

• French press kavinuko • Mokka kavinuko • Maltos kavos – 2,5 arbatinio šaukštelio • Žiupsnelio cinamono • Pusės žiupsnelio muskato riešuto • Vanilės ankšties • Pieno – 150 ml. • Ir šokolado drožlių paskaninimui.

REKLAMA

Kaip pasigaminti?

Į Mokka kavinuką sudėkite kavą, suberkite cinamoną bei muskato riešutą. Užkaitinkite pieną su vanile, bet neužvirkite. Supilkite pieną į French press kavinuką.

Su sieteliu, aukštyn žemyn, kilnokite iki 4 kartų. Pieną su putomis supilkite į puodelį, užpilkite kavą ir pabarstykite šokolado drožlėmis. Viskas.

„Tai labai paprastas būdas pasigaminti išties skanią kavą. Ją išbandyti patariu Kalėdų rytą. Pamatysite, nustebinsite savo artimuosius, o skonis įtiks net ir didžiausiems gurmanams. Tegul šios šventės būna ypatingos vos joms prasidėjus!”, - linkėjo Gytis Šapoka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų