• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bulvės yra viena iš mėgstamiausių daržovių mūsų šeimoje, todėl dažnai iš jų gaminame įvairius patiekalus. Šį receptą nusižiūrėjau iš Oliverio ir tikrai labai greitai ir labai skaniai paruošiamos traškios bulvės. Dažniausiai jas valgome su vištiena, bet puikiai tiktų ir prie kitos mėgstamos mėsos, arba tiesiog su šviežiomis ar troškintomis daržovėmis. Valgant šias bulves tiesiog sunku atsitraukti“, – sako tinklaraštininkė Justina.

Bulvės yra viena iš mėgstamiausių daržovių mūsų šeimoje, todėl dažnai iš jų gaminame įvairius patiekalus. Šį receptą nusižiūrėjau iš Oliverio ir tikrai labai greitai ir labai skaniai paruošiamos traškios bulvės. Dažniausiai jas valgome su vištiena, bet puikiai tiktų ir prie kitos mėgstamos mėsos, arba tiesiog su šviežiomis ar troškintomis daržovėmis. Valgant šias bulves tiesiog sunku atsitraukti“, – sako tinklaraštininkė Justina.

REKLAMA

Reikės: 1 kg skustų bulvių; 7 skiltelių česnako; jūros druskos, maltų juodųjų pipirų; lapelių nuo vienos didelės rozmarino šakelės; 5 valg. šaukštų aliejaus.

GAMINIMAS

Bulves dedame į puodą, užpilame vandeniu, įberiame druskos ir užviriname. Užvirus vandeniui iš karto nuimame nuo ugnies ir nupilame vandenį, paliekame kelioms minutėms.

REKLAMA
REKLAMA

Į keptuvę įpilame aliejaus, įdedame česnako skilteles (truputį sugniuždytas su luobelėmis), susmulkintą ar sutrintą rozmariną ir pašildome apie 1 min.

Tada įdedame bulves ir maišant pakepiname jas apie 2-3 min. Įdedame druskos ir pipirų. Viską sukrečiame į kepimo indą ir kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Kepant kelis kartus bulves išmaišome, kad gautųsi auksinės ir traškios.

Šaltinis: Baltoje lekštėje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų